Connect with us

#tiktok

11 bulan bercinta dalam PUBG, gadis teruja kali pertama jumpa teman lelaki

Selain media sosial, platform permainan video dalam talian turut menjadi tempat berkenalan sekali gus bertemu jodoh terutama dalam kalangan anak muda buat masa ini.

Begitu momen ‘sweet’ bagi seorang gadis yang dikenali sebagai Girin ini apabila teruja kerana kali pertama bertemu teman lelakinya selepas hampir sethahun berkenalan menerusi Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG).

@raden.girin

hikss💓 @rhmn1997 #ldrlife

♬ suara asli – sugiono – sugiono

Menerusi perkongsian di aplikasi TikTok, dia memuat naik video ketika bertentangan mata dengan lelaki yang dikenali sebagai @rhmn1997 itu dipercayai di sebuah terminal bas di Muar, Johor.

“Bercinta di PUBG selama 11 bulan, tapi hari ini baru pertama kali jumpa,” tulis Girin.

Rakaman video berdurasi 17 saat itu memaparkan lelaki tersebut sedang menunggu dengan penuh gementar sebelum menoleh setelah ditegur oleh gadis berkenaan.

Video terbabit mendapat tiga juta tontonan selain lebih 5,500 komen dalam kalangan netizen namun rata-rata memberikan pelbagai reaksi negatif pula.

Segelintir memberi pendapat bahawa platform permainan video seperti itu menjadi antara punca perhubungan retak, bukan sahaja bagi pasangan bercinta malah termasuk mereka yang telah mendirikan rumah tangga.

Bagaimanapun, ada juga individu yang meluahkan perasaan sedih selain berseloroh kerana belum menemui jodoh walaupun sudah bertahun-tahun bermain permainan video secara ‘online’.

Antara perosak hubungan

Saya pun ‘nervous’ nak jumpa si dia

‘Game’ yang rosak rumah tangga, nasihat je…

Aku tak jumpa jodoh pun!

Macam mana senang2 jatuh cinta?

Tengah tunggu momen ni, doakan aku…

Sumber: TikTok @raden.girin

Continue Reading
Advertisement