Connect with us

#brandedcontent

5 alasan ‘last minit’ yang selalu member berikan bila ‘cancel’ travel

Malaysia memang ‘kaya’ tempat percutian menarik. Pantang ada cuti kosong, pasti fikiran melayang-layang hendak ke tempat menarik untuk dikunjungi.

Bercakap pasal bercuti ni, pastinya ramai yang memilih untuk bercuti bersama kawan. Yelah, mana taknya.. kalau travel dengan kawan ni kan lebih meriah. Selain itu, dapatlah juga reunion dengan kawan-kawan.

Tapi apa yang tak bestnya, bila kita dah plan untuk bercuti dengan kawan ni macam-macam alasan yang kawan berikan apabila mereka terpaksa cancel travel antaranya:

Ini 5 alasan ‘last minit’ yang selalu member korang berikan bila ‘cancel’ travel

#1. Cuti tak approve

Cuti tak ‘approve’ antara alasan yang selalu member korang bagi. Bos tak benarkan cuti lah, cuti terpaksa digantung sebab ada projek mega lah. Macam-macam betul alasan yang selalu dengar! Tapi, sebenarnya boleh je korang mohon cuti awal terlebih dahulu dan simpan cuti. Confirm tak kan berlaku situasi ‘cuti tak approve ni’!

#2.Budjet nak travel tak cukup

Alasan tak dapat travel sebab budjet tak cukup ni dah biasa kita dengar. Sebenarnya, kalau kita dah plan awal-awal nak travel bersama, mestilah korang ada peruntukan kewangan yang secukupnya.. Tak ada alasan lapuk yang kata,”Duit tak cukuplah nak travel…” Kalau budjet nak travel tak cukup ni, memang tak ke manalah…

#3.Tak cukup ‘member’ nak travel sama-sama

Sakit jugak hati bila dah plan awal-awal nak travel dengan kawan pergi Langkawi, tiba-tiba ada seorang kawan ni ‘cancel’ nak pergi travel dan akibatnya separuh daripada group tak nak pergi!

Memang semangat setiakawan betul. Mana taknya, ada jugak yang bagi alasan tak best kalau si polan ni takde bila travel sekali.

#4.Tak ada persefahaman dalam group

Kadang kala bila dalam satu group ni banyak ‘kepala’ dan akan banyak pendapat dan cadangan. Ada yang tak nak pergi pulau lah, ada yang nak travel gaya mewah lah. Akibatnya plan nak travel selalu tak jadi dan terbantut.

Mulalah babak-babak drama antara kawan-kawan, merajuk sebab tak sefahaman dengan kawan lah dan macam-macam lagi.

#5 Tak dapat keizinan mak

Ada jugak yang bagi alasan tak dapat keizinan ibu bapa untuk travel. Korang kena faham, mungkin kerana mak ayah korang tak yakin dengan pakej percutian yang korang ambil.

Inilah masanya untuk korang yakinkan keluarga supaya izinkan korang bercuti bersama kawan-kawan dengan ke Malaysia Travel Fair 2020 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) 

13 hingga 15 Mac ini, bawa keluarga dan kawan-kawan ke Malaysia Travel Fair 2020!

Dah tak ada alasan untuk member cancel travel, bila korang booked percutian korang di Malaysia Travel Fair.

Lebih 1,500 booth jualan yang ada di sana yang menjanjikan kepuasan untuk korang pergi bercuti tanpa rasa ragu-ragu. Booth dan agensi yang terlibat pastinya dijamin selamat dan boleh dipercayai.

Pemeriksaan kesihatan daripada Kementerian Kesihatan turut ada di sana!

Hapuskan keraguan korang untuk berkunjung ke Malaysia Travel Fair, kerana pemeriksaan kesihatan percuma daripada Kementerian Kesihatan Malaysia turut diadakan di sana.

Melancong dengan pakej di Malaysia Travel Fair ni bukan dengan kawan je boleh, tapi nak bawa satu keluarga pun mampu!

Apa tunggu lagi? Jom berkunjung ke Malaysia Travel Fair 2020 pada 13 hingga 15 Mac 2020 bermula jam 10 pagi hingga 9 malam

Continue Reading
Advertisement

Trending