Connect with us

#celeb

Abang ‘backup’ Aisar Khaledd, jelaskan adik buat konten untuk sebar pengajaran

Tindakan influencer, Aisar Khaledd yang telah membuat konten melibatkan pemergian seorang selebriti terkenal Malaysia nyata telah membangkitkan kemarahan ramai.

Suami kepada selebriti tersebut juga mengakui bahawa berasa marah dengan hal tersebut namun enggan mengulas lebih banyak kerana masih bersedih dengan pemergian isteri.

Disebabkan ramai yang mengecam tindakan kurang bijak influencer berkenaan,  dia terpaksa meletakkan akaun media sosial dalam mood private. Jadi, abangnya telah tampil mempertahankan permintaan maaf yang telah dibuat oleh Aisar.

Abang sound netizen

Hal tersebut telah dimuat naik kembali seorang pengguna Twitter yang menyertakan video IG story lelaki berkenaan dibalasan komen artikel yang dibuat Harian Metro.

“Apa masalah korang dekat adik aku?”

Menurut individu tersebut, adiknya hanya berada di hadapan pagar tanah perkuburan sahaja dan tidak masuk pun ke dalam. Jadi, dia mempersoalkan mengapa ramai orang cuba memperbesar-besarkan hal itu kerana infleuncer berkenaan hanya membuat konten untuk pengajaran.

“Aku bukan nak cakap banyak la, aku cakap sikit je. Apa masalah korang dekat adik aku? Adik aku buat apa? Sampai korang kelam kabut sangat ni. Adik aku just buat konten untuk pengajaran je. Nak kelam kabut sangat kenapa. Benda boleh chill, chill.” katanya.

Nasihat pasal minta maaf

Lelaki itu juga meminta agar netizen bertenang sahaja dan tidak perlu kelam kabut menyalahkan adiknya kerana dia sudah pun meminta maaf.

Dalam pada itu, abang kepada influencer berkenaan juga sempat menasihati netizen bahawa dosa sesama individu kalau tidak dimaafkan sampai bila-bila akan menanggung masalah, walaupun sudah memohon ampun kepada Allah S.W.T.

“Kau kalau buat dosa dengan orang, orang tak maafkan sampai bila-bila, kau macam tu, ada je, ok. Kalau minta maaf dengan Allah pun tak jalan, kecuali minta maaf dekat orang tu…” tambahnya lagi.

Ni tentang kematian tahu tak?

Tindakannya mempertahankan adik sendiri telah ‘memakan diri’ apabila dia juga turut dihentam netizen. Masing-masing memaklumkan tidak nampak ‘pengajaran’ yang hendak ditunjukan kerana konten tersebut disertakan dengan give away.

Tak salah nak sebarkan positiviti, tapi perlu ke selitkan give away…?

Buat video tepi kubur untuk pengajaran?

Teruknya mentaliti macam ni

Nak buat pengajaran buat dekat rumah la

Minta maaf bagi pihak adik

Walau bagaimanapun, pemuda tersebut telah memuat naik status di Twitter dengan meminta maaf sekali lagi bagi pihak adiknya dan berjanji perkara tersebut tidak akan berulang semula.

Sumber: Twitter @hmetromy, @_adinilyanaaa, @AusKhalid

Continue Reading
Advertisement