Connect with us

#viral

Asyik mengadu rosak, dua beradik pakat beri kejutan ‘phone’ baru untuk ibu

Sejak kebelakangan ini, banyak posting di laman media sosial yang berkongsi kegembiraan ketika menghadiahkan telefon bimbit kepada orang tersayang.

Tidak terkecuali bagi seorang remaja Firdaus Hani Hanafi yang turut berkongsi sebuah rakaman video di Twitter dimana ibunya tidak menyangka akan menerima sebuah telefon Google Pixel 2XL.

Dari haritu asyik mengadu phone lama tu hang la.. Takleh tekan la.. Ni abang dengan akak ada rezeki sikit boleh la beri sedikit kegembiraan kat umi.

“Nak dikirakan memang banyak jasa umi kat abang tapi ni je abang dengan akak mampu beli. Harap dapat buat umi gembira,” katanya.

Bagi merealisasikan impian itu, dia dan kakaknya berkongsi duit bagi membeli telefon pintar berkenaan dengan menggunakan elaun miliknya dan sedikit wang gaji kakak yang bekerja di sebuah kafe.

Menurut Firdaus jika berkaitan dengan bab membeli barang, perkara tersebut kebiasaanya akan dilakukan oleh arwah bapa.

Namun, sejak bapanya meninggal pada dua tahun yang lalu akibat serangan jantung, kini mereka pula yang merancang membelikan telefon bimbit baru buat ibu.

Posting berkenaan menerima pelbagai reaksi netizen dan rata-ratanya memuji tindakan dua beradik itu disamping turut tumpang gembira melihat video tersebut.

Ya Allah sedihnya

Comel la ibu awak ni!

Memang terbaik bro!

Sweetnya korang! Comel je

Doakan saya boleh buat macam ni jugak

Ingatkan hadiah carat bong

Bestnya weh dapat hadiahkan ibu handphone kesukaan dia! Memang lain rasanya bila dapat buat ibu ayah happy. Tahniah bro dan sis! Semoga dimurahkan rezeki.

Sumber : Firdaus Hani Hanafi , Mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending