hubungi kami

Selebriti

Mahu staf berehat & nikmati alam semulajadi, ramai impikan majikan seperti Khairul Aming

Baru-baru ini, influencer dan usahawan terkenal, Khairul Aming yang membawa staf syarikatnya pergi bercuti ke sebuah resort telah mencetuskan pelbagai reaksi orang ramai.

Menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh Khaiul Aming di laman TikToknya, dia memaklumkan telah menutup kilang Sambal Nyet selama dua hari untuk membawa semua stafnya meluangkan masa dengan berehat dan menikmati alam semulajadi di Lalang Resort, Jeli, Kelantan.

@khairulaming

Dua hari lepas kita tutup kilang Sambal Nyet untuk bawa semua staff bercuti kat resort. Trip ni santai je, just untuk berehat and enjoy the nature. aku buat fruit cocktail sikit untuk rasa-rasa haha. Overall it was a fun trip 😁 #SambalNyet #makanlokal #makanlokaldestination?

♬ original sound – Khairulaming – Khairulaming

“Dua hari lepas kita tutup kilang Sambal Nyet untuk bawa semua staff bercuti kat resort. Percutian ini santai je, hanya untuk berehat and enimati alam semulajadi.
“Aku buat fruit cocktail sikit untuk rasa-rasa, secara keseluruhannya, percutian ini sangat menyeronokkan,” ujarnya di ruangan kapsyen.

Dalam video tersebut, Kahirul Aming menjelaskan dia telah menempah keseluruhan resort tersebut untuk memberi laluan kepada semua stafnya menimati percutian mereka.

Malah, semua staf diberi kebebasan untuk melakukan apa-apa aktiviti yang menyeronokkan mengikut kehendak mereka tanpa mempunyai jadual yang ditetapkan.

Bertuahnya dapat majikan macam ini!

Susulan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum mereka dengan sikap yang ditunjukkan oleh Khairul Aming yang sentiasa menjaga kebajikan pekerjanya.

Nak kerja jugak dengan Khairul Aming!

Malah, ramai juga yang menyimpan hasrat untuk menjadi sebahagian daripada pekerja Khairul Aming sehinggakan mereka sanggup dan tak kisah dibayar gaji rendah.

Sumber: TikTok @khairulaming

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement