hubungi kami

Selebriti

Bengang diganggu lelaki berkopiah, Baby Shima dedah mesej lucah diterimanya

Penyanyi sensasi, Baby Shima mendedahkan menerima gangguan berbentuk tulisan daripada seorang lelaki yang kerap menghantar mesej menerusi ‘direct message’ (DM) di laman Instagram miliknya.

Menerusi sebuah posting dimuat naik, pemilik nama Nor Ashima Ramli itu meluahkan rasa bengang sekali gus mendedahkan akaun serta wajah lelaki tersebut sebagai pengajaran kepada umum.

Shima berkata, akaun lelaki berkenaan dipenuhi foto dan video berunsur Islamik seperti berpenampilan memakai kopiah tetapi tidak melambangkan imej sebenarnya yang seolah-olah menjijikkan.

Malah, penyanyi lagu Pura-Pura Bujang itu juga dapat menjangka sekiranya lelaki tersebut memberi maklum balas berhubung perkara berkenaan yang kononnya akaun Instagram telah digodam.

“Instagram abang penuh dengan ceramah baik2 alhamdulillah suka tengok. Tapi di belakang orang masyallah. munafikman, kol*mman. Kejap lagi dah kantoi, kena hack.. okey tu perkara biasa.

“Tiba-tiba rasa nak nyanyi lagu Zizi pula.. hati hitam boleh tutup dengan jubah eh eh eh banyaknya orang munafik zaman sekarang ni,”¬†tulisnya hari ini.

Posting dikongsi Shima itu memaparkan beberapa tangkap layar DM kata-kata lucah yang diterima daripada lelaki terbabit.

Walau bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sekiranya lelaki tersebut adalah pemilik akaun yang menghantar DM kepada Shima atau sekadar menggunakan identiti palsu semata-mata.

Menjengah di ruangan komen, ramai netizen mengecam perbuatan jelek lelaki itu selain mengakui bahawa imej sesesorang itu tidak menggambarkan keperibadian yang ada dalam diri masing-masing.

Posting dia tak melambangkan peribadi

Buat je laporan polis!

Geli betul, acah alim tapi hakikatnya…

Betul ke tu? Takut fitnah je

Salahkan manusia, bukan agama

Namun begitu, lelaki terbabit belum memberikan sebarang penjelasan malah akaunnya juga masih diakses orang ramai kerana tidak diletakkan dalam mod privasi.

Sumber: Instagram Baby Shima

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement