hubungi kami

Selebriti

Beri ucapan penuh dalam Bahasa Melayu, Khairul Aming raih pujian netizen

Influencer dan usahawan terkenal, Khairul Aming menjadi bualan netizen apabila dia menjadi wakil bagi negara Malaysia hadir ke sebuah majlis TikTok For Your Stage yang diadakan di Indonesia, pada 29 Oktober lalu.

Menerusi video yang dimuat naik oleh Khairul Aming di laman TikToknya, dia berkongsi beberapa persiapan yang dilakukan oleh usahawan yang berusia 30 tahun itu termasuklah membeli pakaian yang sesuai bagi menghadiri majlis tersebut.

@khairulaming

Eh macam kenal je kat airport tu haha. Persediaan untuk ke #TikTokForYouStage di Jakarta Indonesia. Korang jangan lupa tengok event ni live malam esk kat @tiktokIDofficial

♬ Dancing Queen (Instrumental) – Jack Ontario Soundorchestra

Apa yang menarik perhatian netizen, Khairul Aming telah menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya apabila memberi ucapan ketika siaran langsung majlis tersebut ternyata meraih pujian serta kebanggaan orang ramai terutamanya warga Malaysia.

@khairulaming

Sepatah dua kata dari team creator Malaysia 🇲🇾🥹 #TikTokForYouStage @TikTok For You Stage @tiktokIDofficial

♬ original sound – Khairulaming – Khairulaming

Bukan itu sahaja, dia juga turut berkongsi inspirasi bagaimana berjaya menjadi seorang pencipta kandungan (content creator) dan usahawan yang berjaya.

Jelasnya, inspirasi tersebut adalah datang daripada pengikutnya sendiri di laman sosial yang telah membuatkan dia meraih apa yang dicapai pada ketika ini.

“Inspirasi saya semestinya daripada pengikut itu sendiri. Saya sudah buat video masak lima tahun, ada yang menggunakan video tersebut untuk keluarga, pelajar gunakan untuk masak di rumah sewa dan ada juga gunakan untuk perniagaan.
“Jadi, semua kisah-kisah ini memberi inspirasi kepada saya dan memberi kesedaran bahawa sebenarnya banyak nilai kita sebagai content creator boleh beri kepada masyarakat walaupun video sepajang satu minit. Salam sayang daripada Malaysia, terima kasih semua,” ujarnya.

Kagumnya, tahniah Khairul Aming!

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kagum dan menitikan ucapan tahniah buat Khairul Aming atas pencapaian yang dikecapinya.

Sangat memberi inspirasi!

Malah, kata-kata dalam ucapan bahasa Melayu  yang disampaikan oleh Khairul Aming ternyata sangat memberi inspirasi kepada orang ramai untuk terus berjaya dalam kehidupan dan kerjaya.

Sumber: TikTok @khairulaming

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement