Connect with us

#celeb

Dihina ‘mandul’ & dituduh tak solat, Siti Elizad buat laporan polis

Perangai sesetengah netizen dalam meninggalkan komen dilihat sangat tidak ‘berperikemanusiaan’ apabila sesuka hati sahaja menghina dan mecaci orang lain tanpa rasa bersalah.

Lebih parah lagi mereka bukannya mengenali rapat individu yang dihina itu, sekadar mengetahuinya sebagai seorang selebriti ataupun public figure.

Suka hati hina orang lain

Hal ini dialami sendiri oleh pelakon dan juga penyampai radio Sinar Fm iaitu Siti Elizad Sharifuddin apabila seorang pengguna Facebook telah menghina kondisi dirinya yang masih belum hamil dengan perkataan ‘mandul’.

 

Advertisement

Lebih biadap lagi, individu yang menggunakan nama Zain Rashdan itu turut menulis meminta orang ramai mendoakan agar selebriti tersebut dikurniakan zuriat walaupun tidak menutup aurat dan tidak solat.

Advertisement

Perkara tersebut telah dibalas oleh Elizad di ruangan Instagramnya dengan meluahkan rasa kesal dan mempersoalkan kembali penulisan biadap berkenaan.

“Di mulakan dgn salam & Bismillahirrahmannirrahim . Pertamanya , jarang2 aku ni melayan komen2 “ bodoh “ mcm ni . Tapi bila kau menggunakan perkataan MANDUL , it really hurts me so bad . Kau Allah ke ? Tahu aku ni mandul ke x ? Boleh beranak ke tak?!!
Menggigil , terketar tgn ni . Jantung rasa nak tercabut . Sedih teramat2 sgt ! Kau suke ke kalau tgk aku ni bercerai berai sbb aku belum ade zuriat ?! tulisnya.

Menangis baca komen biadap tu

Dalam luahan tersebut, pelakon berusia 37 tahun itu dia mengakui menangis apabila membaca kata-kata hinaan seperti itu lebih-lebih lagi menyentuh isu sensitif berkenaan zuriat.

“Im crying while i text this caption . Kau tahu ke aku ni solat ke x ? Pernah kerjasama dgn aku ke ? Bersedekah ? Bangun solat malam ? Mengaji , pakai telekung , atas sejadah , segala amalan perlu di upload keee ???!!!
Lain org lain cara nya .
I dont need any stupid attention !
Im happy with my life . Dapat anak ke x ke , itu kerja Allah .
Cuma , no one can say that “ MANDUL “ word to me !”
“Kau tahu tak ? Aku struggle mcm nak mati nak dpt kan zuriat sendiri ! Hari2 dlm solat menangis2 , mintak pada Allah jgn biarkan aku keseorangan TANPA ZURIAT ! Menangis kecewa sbb takde peneman umur dah mcm ni,” ujarnya.

Dah buat report polis

Oleh sebab itu, Elizad telah mengambil keputusan membuat laporan polis dan akan membawa hal ini ke muka pengadilan.

Dia juga turut menyertakan sekali salinan laporan polis yang telah dibuat dan memastikan individu berkenaan tidak terlepas semudah itu.

Advertisement

“Bawa celaka ni ke muka pengadilan”

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah tampil mempertahankan pelakon terbabit dengan meminta agar dia terus bersabar dengan individu kurang ajar seperti itu.

Mereka juga berharap agar pengguna akaun bernama Zain Rashdan berkenaan akan dikenakan tindakan yang setimpal bagi memberi pengajaran kepada orang diluar sana supaya tidak sesuka hati meninggalkan komen jelek kepada orang lain.

Masalah hati orang macam ni

 

Hanya Allah yang mampu membalas

Terus kuat Mama Jad

 

Advertisement

Sumber: Instagram Elizad Sharifuddin

Continue Reading
Advertisement