Connect with us

#celeb

Dikecam gara2 majlis tahnik anak langgar SOP, TokTi seronok kumpul pahala ‘free’

Belakangan ini, negara kita dihujani dengan pelbagai kontroversi mengaitkan golongan selebriti melakukan kesalahan melanggar SOP yang ditetapkan pihak kerajaan.

Termasuklah penyanyi legenda Malaysia dikagumi ramai, iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza melanggar SOP ketika mengadakan majlis tahnik anak keduanya, Muhammad Afwa.

Justeru itu, ramai netizen berasa kesal dengan tindakan penyanyi berusia 42 tahun itu yang dikatakan tidak sensitif dengan keadaan semasa dialami rakyat Malaysia.

Bagaimanapun masih belum reda isu tersebut, nama selebriti yang mesra disapa TokTi itu sekali lagi menjadi bualan hangat netizen di Twitter apabila dirinya didakwa memuat naik Insta Story berbaur ‘angkuh’.

Menerusi ‘posting’ berkenaan, pemilik nama Siti Nurhaliza Tarudin itu seakan meluahkan rasa syukur tatkala menerima dugaan berupa kecaman daripada netizen dan menyifatkannya sebagai ‘pahala free’.

Syukur dapat pahala free

“Bila berhadapan dengan dugaan.. Betul lah ustaz, dapat pahala free berganda-ganda pula tu,” tulisnya di Insta Story.

Kayangan tetap kayangan

Sehubungan itu, seorang pengguna Twitter berkongsi ciapan meluahkan perasaan tidak puas hati terhadap kenyataan TokTi yang dilihat seakan sengaja mencurahkan minyak ke dalam api, membangkitkan lagi kemarahan netizen.

Kita mahu keadilan, rakyat, artis atau orang kaya kena sama patuh SOP

Menjengah ke ruangan komen ciapan tersebut, rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat individu terbabit bahawa isu langgar SOP bukan satu perkara yang remeh.

Tambahan lagi apabila ramai yang tidak dapat merentas negeri untuk pulang ke kampung halaman menziarahi ahli keluarga tersayang.

 

Kalau dah salah tak nak mengaku mulalah keluar kenyataan keagamaan

Kenapa langsung tak rasa isu ni sensitif?

Kabur pandangan, nampak diri sendiri je

Mungkin nampak ‘humble’ tapi sakit hati bila baca

Dalam pada itu, ada juga segelintir netizen yang mempertahankan kenyataan pelantun lagu ‘Anakanda’ tersebut.

Mereka menganggap mungkin TokTi kecil hati dengan mulut ‘pedas’ netizen sehingga membuatkan penyanyi itu memuat naik kenyataan sedemikian.

Terdahulu, netizen mempersoalkan kehadiran penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus dan beberapa individu ternama lain yang hadir di majlis tahnik anak pasangan berkenaan.

Rata-rata netizen berang apabila individu terbabit dikatakan merentas negeri untuk hadir ke majlis tersebut ketika negara dalam fasa pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sumber: Instagram TokTi, Twitter @amoystella_

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement

Trending