Connect with us

#tiktok

Dua tahun tak balik kampung, wanita berdekah lihat ibu dah tak wajah anak

Pandemik yang melanda negara sejak dua tahun kebelakangan ini membuat banyak ahli keluarga terpisah dalam tempoh waktu yang lama.

Peningkatan kes pada awal tahun ini menyebabkan pihak kerajaan terpaksa menyekat aktiviti rentas negeri bagi menurunkan kembali kes harian.

Namun begitu, selepas hampir setahun, pihak kerajaan telah membenarkan semula aktiviti rentas negeri dan ini memberi peluang kepada para perantau untuk pulang ke kampung halaman.

Buat prank dekat mak ayah

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @leenajamel27 apabila membuat kejutan pulang bertemu ibu dan ayahnya selepas 2 tahun tidak bersua muka.

@leenajamel27

selepas 2 tahun tak balik sebab pkp , Komplot dengan my sis sebab nak balik. Menjadiii pun 😂😂 tengok sampai part last 🤘🏻🤘🏻

♬ original sound – Leenajamel – Leenajamel

Masih blur2 tak faham

Apa yang mengharukan adalah ‘drama’ yang direka sebelum bertemu dengan ibu bapanya sehingga kedua orang tua bingung kerana terkejut akan kepulangan anak tersayang.

Lebih melucukan lagi, ibunya sama sekali tidak dapat mengecam wajah anak perempuannya walaupun sudah mendedahkan identiti selepas membuka sut PPE dan facesheild.

Makcik loading sangat tu

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa terhibur melihat telatah ibu kepada pengguna TikTok itu apabila masih lagi tidak dapat mengecam wajah anaknya walaupun sudah dijelaskan berkali-kali.

Mereka juga menzahirkan rasa gembira melihat senyuman sang ayah setelah mengetahui anak yang sudah lama tidak pulang akhirnya berada di depan mata walaupun melalui ‘drama’ yang agak panjang.

Baru nak feeling sedih tapi penat gelak

Macam tak percaya je anak dah depan mata

Terhibur bercampur sedih

Budak belakang tu risau ingat rumah tu kena swab test

Sumber: TikTok @leenajamel27 

Continue Reading
Advertisement