Connect with us

#viral

Dulu berdoa mahu zuriat di Mekah, kini siap bawa anak tunai umrah

Pada usia 27 tahun, usahawan Hafiz Mahamad disifatkan sangat beruntung kerana ini kali ketiga dia berpeluang menjejakkan kaki ke Tanah Suci bagi menunaikan ibadah umrah bersama isteri dan anaknya.

Menerusi Instagram, suami kepada pengasas produk kosmetik Syafiqah Aina itu berkongsi beberapa posting meluahkan rasa syukur dengan kehidupan sekarang yang serba melengkapi.

Mengimbau kembali keinginannya yang mahu dikurniakan cahaya mata, dia sempat mengirimkan doa sewaktu salah seorang rakan mengerjakan haji dan isterinya disahkan hamil dua minggu selepas itu.

View this post on Instagram

DISINI “BUMI MEKAH” AKU MEMOHON, DISINI JUGA AKU BAWA HASILNYA Anakku, Selepas kahwin, Daddy & mummy nak sangat ada anak. Usaha macam macam, rezeki anak tak sampai lagi. Tapi kami sabar Waktu kawan daddy pergi haji, daddy kirim doa. Alhamdulilah selepas 2 minggu, mummy pregnant! Rezeki selepas 6 bulan mummy pregnant, kami ke sini untuk laksanakan Umrah yg pertama Apa daddy minta dekat depan Kaabah waktu tu? Daddy mohon dekat Allah, semoga anak dalam kandungan ni sihat, cantik, hartawan & dermawan & semoga Raisya dapat rasa suasana di kota mekah ni. Selesai je Umrah pertama, daddy doa supaya dijemput lagi kesini Alhamdulilah selepas beberapa bulan, daddy pergi lagi ke Mekah untuk kali ke 2, daddy pergi tanpa mummy sebab awak baru 3 bulan. Daddy doa, daddy nak bawa anak daddy datang Mekah. Daddy teringin nak bawa awak tengok Kaabah Ni kali ke tiga daddy kesini, Keluarga kecil kita semua ada. Apa daddy nak kalini di Umrah? Daddy nak awak ingat kisah ini Daddy mohon pada pemberi rezeki untuk ada awak dalam hidup daddy. Allah bagi, sekarang daddy bawa kamu ke sini untuk kamu tahu Jangan pernah lupa kamu ada disebabkan DOA IBU BAPA KAMU DISINI. ALLAH MAKBULKAN. Bila kamu besar, usahalah sendiri untuk kesini, sujud syukur lah kepadanya Jangan leka dek “HARTA” anakku. Kongsikan & bantu ramai orang Islam. Jadi lah anak yg baik, solehah & beri manfaat pada orang 💕

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

“Waktu kawan daddy pergi haji, daddy kirim doa. Alhamdulilah selepas 2 minggu, mummy pregnant! Rezeki selepas 6 bulan mummy pregnant, kami ke sini untuk laksanakan umrah yang pertama,” tulisnya.

Kongsinya lagi, dia ingin puteri sulungnya Raisya Arisa mengingati keberkatan doa ibu bapa yang telah dimakbulkan Allah dan berharap agar bayi berusia lapan bulan itu membesar dengan baik.

“Jangan pernah lupa kamu ada disebabkan doa ibu bapa kamu disini, Allah makbulkan. Bila kamu besar, usahalah sendiri untuk kesini, sujud syukur lah kepadanya.

“Jangan leka dek harta anakku. Kongsikan & bantu ramai orang Islam. Jadilah anak yang baik, solehah & beri manfaat pada orang,” katanya.

Terdahulu, Hafiz dan Syafiqah menjadi popular apabila sering melakukan kejutan ‘sweet’ sebelum mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga pada 2017.

Sumber : Hafiz Mahamad

Continue Reading
Advertisement

Trending