Connect with us

#viral

Hentak & rembat, penyangak guna 6 saat je samun beg dari kereta mangsa

Jenayah yang berlaku dalam kalangan masyarakat kita sememangnya sangat merisaukan. Lebih-lebih lagi apabila kita tidak menyedari keadaan tersebut kerena kecekapan mereka dalam melakukan kerja jahat itu.

Dalam satu video tular di laman Twitter My Watch, satu jenayah ragut melibatkan penyangak bermotosikal begitu mengejutkan ramai kerana dengan hanya 6 saat sahaja mereka berjaya mendapatkan hasil.

BUat kerja licik betul

Menerusi video itu, dapat dilihat seorang pembonceng motosikal telah berlari menuju ke sebuah kereta yang ingin memarkir kereta.

Kemudiannya dia terus mengambil beg di tempat duduk penumpang melalui tingkap kereta dan berlari menaiki motosikal yang telah tersedia untuk memecut.

Lengan dia lengan John Cena agaknya

Pastinya mangsa jenayah tersebut masih tergamam kerana perkara itu berlaku dalam keadaan sangat pantas. Oleh hal yang demikian, rata-rata warganet telah berasa geram melihat rakaman video yang tular di Twitter itu.

Kerja ‘gila’ yang penjenayah itu lakukan benar-benar membimbangkan warganet kerana mereka terlihat sangat ‘profesional’. Pastinya dengan kelicikan seperti itu mereka boleh menyerang mangsa-mangsa lain pada bila-bila masa sahaja.

Tengah cuak, kalau aku pun blurr time tu

Dah takde duit sangat ke?

Sumber: My Watch

Continue Reading
Advertisement

Trending