Connect with us

#brandedcontent

Ini antara sebab mengapa pasangan kita selalu mengamuk macam ‘harimau’

Orang kata bila dilamun cinta ni segalanya indah-indah belaka, sampaikan kalau pasangan kentut pun, bau minyak wangi! Siapa tak sayang pasangan oi!

Tapi kadang-kadang tu, kita tak boleh terlepas daripada sebarang perbalahan bersama pasangan. Pasal isu kecil pun boleh jadi perang besar sehingga mengamuk macam harimau… Alahai, pening-pening!

Bila ada yang tak kena mulalah merajuk, dah tanya apa masalah boleh pulak diam seribu bahasa! Terpinga-pinga pasangan nak cari jawapan. Jangan risau, kali ni kami akan kongsikan kepada korang perkara yang membuatkan pasangan korang mengamuk, lepas ni bolehlah korang elakkan.

#1 Pasangan selalu layan PUBG, bola, atau cerita Korea sampai tengah malam

Dalam percintaan ni yang paling penting adalah perhatian, kalau korang layan PUBG sampai panggilan telefon pasangan pun tak angkat, manalah tak mengamuk pasangan korang tu!

Orang lelaki biasanya kalau tengok bola sampai tengah malam, memang balik rumah nanti alamatnya isteri dah terpacak depan rumah dengan wajah ‘harimau’! Bukan nak mengamuk tanpa sebab, tapi pasangan korang hanya inginkan perhatian daripada korang!

#2 Lepak dengan member sorok2, tak bagitahu pasangan

Siapa je tak kecewa kalau pasangan lakukan sesuatu diam-diam di belakangnya. Walaupun kita tak lakukan apa-apa kesalahan, tapi perasaan syak wasangka akan selalu terbit dalam diri pasangan.

Contohnya, kalau korang lepak dengan member tanpa pengetahuan pasangan, alamatnya bermasam muka lah dia nanti! Nampak macam hal remeh, dia hanyalah inginkan kejujuran daripada korang. Lebih baik berterus-terang.

#3 WhatsApp Bluetick tapi tak reply, padahal tengah Online

Tak reply WhatsApp pasangan boleh jadi punca besar pergaduhan besar korang dengan dia. Mana taknya, bila ditanya WhatsApp tak berbalas yang dapat hanyalah bluetick sahaja.

Walau sesibuk mana pun korang, cuba balas WhatsApp pasangan. Jangan sampai pasangan korang ada perasaan syak wasangka terhadap korang.

#4 Lupa nak belikan hadiah anniversary/ birthday/ convo

Mana-mana pasangan pasti akan kecewa apabila kekasih hati sendiri lupa berikan hadiah terutamanya pada hari yang istimewa untuk anda berdua. Lagi makan hati apabila lihat orang lain show off dalam sosial media hadiah yang diberikan oleh pasangan mereka.

Tidak kisahlah sebesar mana ataupun nilai sesebuah hadiah itu, sekurang-kurangnya ada usaha ditunjukkan kepada pasangan agar mereka rasa dihargai. Alahhh, bukan selalu pun. Setahun sekali dah cukup!

Sampaikan terlupa belikan Coolblog Fire Tiger King untuk PASANGAN masing2!

Dalam tak sedar, sebenarnya pasangan korang merajuk sebab benda remeh je, kan? Tapi benda yang remeh tu yang boleh bawa kepada perang dingin jangka panjang. Betul tak?

Bila difikirkan balik, rupa-rupanya terlupa nak belikan pasangan korang Coolblog Fire Tiger King masa date tadi. Patutlah murung semacam je.

Jangan tak tahu yang Coolblog merupakan pelopor kepada variasi minuman boba ataupun bubble tea di Malaysia. Tambahan pula, Coolblog generasi pertama yang menyajikan rakyat Malaysia dengan Tiger Brown Suger Drink!

Paling syok sekali, walaupun Coolblog ini jenama buatan Malaysia, tetapi Coolblog menjalankan R&D dan hanya menggunakan bahan yang berkualiti untuk dihidangkan kepada pelanggan mereka.

Tak perlu risau, korang boleh dapatkan Coolblog di mana-mana sahaja! Sebab Coolblog kini dah mempunyai lebih 300 cawangan di seluruh Malaysia. Paling penting, boleh menikmati oleh semua golongan dengan harga yang sangat berpatutan.

Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkan Cloolblog Fire Tiger King untuk redakan hati pasangan korang yang tengah membara tu!

Untuk makluman lanjut dan bagi mendapatkan sebarang promosi terbaru dari Coolblog, follow IG dan Facebook rasmi Coolblog di CoolblogMalaysia 

#CoolblogMalaysia #Jomcool #Coolblog #FireTigerKing #tigerkingonfire #Malaysia #bubbletea #pearl #brownsugar #FTKcoolblog

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Tinggalkan komen anda

Trending