Connect with us

#celeb

“Kahwin bukan untuk cerai!” – Ruhainies tak ‘ready’ kahwin, kekasih setia menunggu

Berikutan pelakon Risteena Munim telah selamat diijabkabul pada 12 Mac lalu, kini para peminat menantikan giliran hari bahagia adiknya pula, Ruhainies.

Menjawab persoalan peminat dan orang sekeliling apabila diajukan soalan mengenai perancangan untuk menamatkan zaman bujang, pelakon berusia 29 tahun itu memberitahu bahawa dia tidak tertekan dengan soalan-soalan tersebut.

Memetik temubual bersama mStar, pemilik nama Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas bagaimanapun menjelaskan dia sama sekali tidak akan berkahwin atas desakan orang semata-mata jika tidak direstui ibu bapanya.

“Selagi kita tak kahwin selagi itu orang akan tanya, saya tidak terkesan pun dengan soalan-soalan macam itu dan kalau saya nak kahwin nanti… saya akan kahwin.
“Perkahwinan bukan benda mudah dan bukan kita kahwin untuk bercerai. Saya dan kekasih memang ada borak tentang hal kahwin, perancangannya memang ada tapi tidak secara serius,” katanya kepada mStar.

Menurutnya, dia tak suka dipaksa kahwin disebabkan dia mempunyai pendirian yang kuat. Tambahan lagi, dia menunggu petunjuk dari Allah jika sudah selesa baru dia akan buat keputusan untuk berkahwin.

“BF I pun tak jenis memaksa dia kata okay, you take your time. Dia yakin dengan diri dia sendiri takkan cari orang lain dah,” jelasnya lagi.

Dalam pada itu, Ruhainies turut menambah teman lelakinya bukan jenis memaksa malah dia sanggup menunggu sehingga dirinya sudah bersedia untuk berkahwin.

Selain itu, pelakon drama Lelaki Lingkungan Cinta tersebut turut berkongsi kisah tentang kedua ibu bapanya yang susah untuk melepaskan dirinya menjadi hak milik orang lain.

“I paling manja dan rapat dengan ibu bapa, diorang adalah tanggungjawab I. Sebenarnya diorang risau kalau kahwin nanti I tidak peduli diorang. Tapi tak, I sampai mati pun akan jaga diorang,” ujarnya lagi.

Tonton video penuh:

Sumber: mStar (Nur Asyikin Mayudin)

Continue Reading
Advertisement

Trending