Connect with us

#viral

Kecomelan dirakam jururawat, kanak2 buat muka seolah-olah ‘tak puas hati’

Apabila menggalas tanggungjawab sebagai petugas kesihatan, menjadi kebiasaan untuk berdepan pelbagai ragam pesakit termasuk kanak-kanak yang perlu dilayan dengan penuh lemah lembut.

Bagi seorang jururawat pelatih Nor Kusnani, dia melalui pengalaman agak melucukan apabila merakam aksi anak pesakitnya ketika mengusik kanak-kanak perempuan tersebut sehingga tular di platform TikTok.

“Dah besar jangan jadi gangster dek”

@n4111__

Dah besar jangan jadi gangster dek

♬ Day ‘n’ Nite – Kid Cudi

Advertisement

Video berdurasi 12 saat itu memaparkan Nor Kusnani merakam wajahnya bersama si cilik itu sebelum ‘bertentangan’ mata antara satu sama lain dipercayai di sebuah pusat kesihatan di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Namun reaksi kanak-kanak sekitar usia setahun itu tidak seperti disangka dimana terus memberikan renungan tajam kepada jururawat pelatih tersebut seolah-olah ada perkara yang ‘tidak memuaskan hati’.

Menerusi posting berbeza, jururawat pelatih berusia 21 tahun itu turut berkongsi dua lagi video lain memaparkan kanak-kanak yang sama tetap menunjukkan ‘pelik’ terhadap orang di sekelilingya.

Tak berkelip…

@n4111__

Reply to @ladyboss_syifaa cara dia pandang org lain punnn 🤣🤣

Advertisement

♬ original sound – Nai 🤍 – Nai 🤍

Tetap pandangan yang sama!

@n4111__

Reply to @baaduaa89 tak kena lempang tapi masih dgn pandangan yg samaa 🤣🥲

♬ Day ‘n’ Nite – Kid Cudi

Posting video pertama itu meraih hampir 284,000 ribu tontonan selain lebih 1,000 komen warganet yang terhibur melihat aksi ‘jelingan maut’ daripada kanak-kanak berkenaan.

Advertisement

Kecik2 dah pandai ‘judge’ ni

Tak puas hati je pandangan tu!

Tajam je tengok orang

Terkedu tengok akak jururawat kot?

Haihh comel je tengok! Nasib budak tu mesra melayan, kalau menangis je tak dapat la nak rakam sampai jadi viral kat TikTok.

Sumber: TikTok @n4111__

Continue Reading
Advertisement