Connect with us

#celeb

Kongsi ciapan teringin makan ‘lemang’, Fazura terkejut nama terus ‘trending’ di Twitter

Pelakon dan penyanyi terkenal, Nur Fazura mengakui terkejut apabila namanya menjadi trending di Twitter sejak semalam.

Memetik temubual bersama Gempak, dia tidak mengetahui puncanya langsung sehinggalah dimaklumkan oleh rakan-rakannya dan kemudian memeriksanya sendiri.

Teringin makan lemang je, tak sangka ‘trending’

“Sejujurnya, semalam seharian saya cuti dan memang sibuk menjaga Fatima di rumah dan tak tengok sangat telefon.
“Saya terkejut bila diberitahu nama saya trending di Twitter,” katanya.

Ciapan Fazura mengenai lemang menjadi trending serta-merta apabila menerima ‘retweet’ lebih 8,000 kali. Selain itu, namanya turut disebut-sebut oleh netizen sehingga menjadikan dirinya trending nombor 1.

“Faz teringin nak order lemang untuk Raya ni. Boleh minta tolong suggest kat mana yang sedap? Faz suka yang lembut and rasa lemak masin macam tu..” tulisnya pada ciapan.

Netizen kaitkan dengan ‘posting’ Neelofa pula

Rupa-rupanya, ada netizen yang mengaitkan ciapan pemilik nama Nur Fazura Sharifuddin dengan ‘posting’ seorang selebriti terkenal tanah air iaitu Neelofa berkenaan ‘burger’.

Namun, bintang drama Hero Seorang Cinderella itu menjelaskan dia sama sekali tidak mengetahui tentang perkara tersebut. Sejujurnya, dia memang teringin makan lemang dan tiada maksud tersembunyi di sebalik ciapannya.

“Saya ingat ciapan mengenai lemang yang dimuat naik semalam yang menjadi puncanya. Saya fikir adakah saya salah bual mengenai lemang itu atau salah taip ayatnya,
“Tapi semalam, memang saya teringin nak makan lemang lemak-lemak masin. Itu makanan kegemaran saya.
“Memang tak baca pasal perkara lain. Awalnya memang saya fikir orang jadikan saya bahan jenaka sebab ciapan lemang, itu saja,” katanya.

Difahamkan lagi, nama pelakon berusia 38 tahun itu menjadi trending nombor 1 di Twitter bukan disebabkan sebarang kontroversi tetapi berkaitan tindakan netizen yang tidak berpuas hati dengan jumlah kompaun dikenakan kepada Neelofa.

Selain itu, mereka juga bengang dengan ‘posting’ Neelofa yang menyatakan dirinya mahu makan burger sebagai moreh.

Sumber: Gempak (Syafiqah Jalal)

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending