Connect with us

#tiktok

“Masa ni terkejut bila tahu hamil. Check sebab haid dah lewat..” – Neelofa

Usahawan dan selebriti popular, Neelofa teruja berkongsi momen sewaktu mengetahui dirinya hamil cahaya mata sulung Muhammad Bilal yang kini berusia tiga bulan.

Neelofa atau nama penuhnya Noor Neelofa Mohd Noor memuat naik satu video di aplikasi TikTok memaparkan dia memegang alat ujian kehamilan yang menunjukkan perkataan ‘hamil 3+’.

Menerusi rakaman berdurasi 31 saat itu, kedengaran suara Neelofa dalam nada terkejut seolah-olah tidak percaya bahawa dirinya sedang berbadan dua sebelum terdiam seketika.

“OMG”

@neelofa

Bila pertama kali tengok the word pregnant di test kit #littlenunha #fyp

♬ That’s When I Knew – Alicia Keys

“Bila pertama kali tengok the word pregnant di test kit,” tulis bekas pengacara MeleTOP itu di ruangan kapsyen posting tersebut.

Selebriti berusia 33 tahun itu berkata, dia tidak merancang tentang kehamilan selain mengambil keputusan bagi melakukan pemeriksaan kerana lewat jangkaan haid.

“Masa ni terkejut bila tahu hamil, sebab tak rancang pun. Lepas tu macam ‘blur’ kejap sebab dah tiga minggu lebih. Buat ujian sebab haid dah lewat,” katanya.

Video berkenaan meraih sebanyak 750,000 tontonan dan hampir 300 komen warganet turut teruja melihat momen berharga selebriti itu yang bakal dikurniakan zuriat.

Malah, ada juga segelintir individu membuat permintaan sekiranya terdapat video menunjukkan reaksi suaminya Haris Ismail berhubung kehamilan tersebut yang pasti membuatkan ramai tersenyum.

Ni bukan adik Bilal tau!

Kita pun teruja padahal dah lahir

Nak tengok reaksi Haris!

Saya pun macam ni dulu

Untuk rekod, Neelofa dan suaminya yang juga pendakwah bebas mendirikan rumah tangga pada 27 Mac tahun lalu dan dikurniakan Muhammad Bilal pada 29 Januari lalu namun belum mendedahkan wajah bayi mereka.

Sumber: TikTok @neelofa , Instagram @lofa.page

Continue Reading
Advertisement