hubungi kami

Viral

Nak calon isteri ada MUET ‘band’ 4, ciri wanita idaman pemuda ini jadi perdebatan

Kriteria setiap orang dalam memilih pasangan hidup pastinya berbeza-beza. Menyenaraikan apa yang kita harapkan bukanlah satu tindakan berlebihan, namun untuk membolehkan kita dan bakal pasangan hidup dengan baik selepas menjalinkan hubungan.

Nak yang ada MUET band 4 keatas

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pemuda di akaun Twitter apabila menyenaraikan beberapa kriteria untuk bakal isteri yang ingin dicarinya mengikut apa yang dirasakan sesuai dengan dirinya.

Namun, salah satu syarat wanita idamannya adalah perlu mempunyai sijil Malaysia Universiti English Test (MUET) di peringkat keempat atau keatas sebelum dia bersetuju menjadikan wanita itu pasangannya.

Beli mana confident tu bro?

Perkongsian pemuda tersebut nyata menghadirkan perdebatan dalam kalangan netizen di media sosial kerana menganggap dia berlebihan dalam pemilihan pasangan.

Tindakannya dikecam sesetengah netizen dan mempersoalkan semula tahap pendidikannya sehingga mengharapkan seorang pasangan juga mempunyai pendidikan yang hebat.

Dia ni ada apa je?

Nak komunikasi yang baik tak perlu MUET pun

Cari pensyarah UiTM je

Apa kaitkan nama pula

Mungkin ada yang rasa English tu lagi cool

Namun begitu, tindakan pemuda terbabit masih disokong oleh sesetengah pihak yang berfikiran terbuka dan merasakan apa yang diharapkan itu sesuatu yang wajar.

Mereka juga akui sesuatu perhubungan yang ‘sekufu’ lebih baik bagi mengelakkan sebarang masalah berkaitan pemahaman dan komunikasi di masa hadapan.

 

Okey lagi dari minta Mandarin speaker

 

Tak salah pilih wanita bijak

 

 

Kang kalau tak bijak kena pakai google translate pulak

 

Walau bagaimanapun, perdebatan tersebut bukanlah sesuatu yang perlu diperbesarkan kerana setiap orang mempunyai kriteria tersendiri dalam mencari pasangan.

Jadi, tidak perlu rasanya untuk saling berkata sinis ataupun menzahirkan rasa tidak setuju dengan pandangan orang lain kerana kita juga mempunyai pandangan sendiri.

Sumber: Twitter @ArjunaIndera98

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement