hubungi kami

#viral

Nak rebut RM10k dari Isa Isarb, lelaki mengamuk isteri hamil jatuh dirempuh

Membuat challenge dengan menawarkan hadiah-hadiah hebat sudah menjadi kebiasaan buat para YouTuber muda. Antara yang kerap melakukan hal tersebut adalah YouTuber terkenal, Isa Isarb dan teamnya.

Namun begitu, kadang kala apa yang dilakukannya agak ekstrim dan boleh mengundang bahaya berikutan ramai yang berebut-rebut menyertai challenge berkenaan dan Isa sendiri sukar untuk mengawal keadaan tersebut.

Perkara ini samalah seperti yang terjadi baru-baru ini apabila tular di TikTok orang ramai terutamanya golongan muda berlari untuk menjadi perserta terawal untuk memenangi  RM10,000 sebagai hadiah.

Mengamuk isteri terjatuh

Apa yang membuatkan challenge berkenaan viral adalah video orang ramai yang kebanyakkan lelaki berlari untuk masuk ke dalam padang  sehingga merempuh seorang wanita yang juga isteri kepada salah seorang daripada sekumpulan lelaki itu sehingga jatuh.

@naazhimabrahim

Kecoh gengg benda tak boleh bawak bincang, sabar bro @isaisarbofficial #fyp #fypシ

♬ original sound – Ajim – Ajim

Isteri mengandung katanya

Lebih membuatkan keadaan ‘panas’, lelaki berkenaan mengamuk sambil memaki hamun kerana isterinya yang terjatuh itu sedang hamil.

Video-video tersebut telah dikongsikan netizen di TikTok dan ditonton jutaan viewers.

@muhdajwad8

Tak tau la drg buat apa kt bini abang tu

♬ original sound – Muhd Ajwad – Muhd Ajwad

Tak payah nak salahkan orang

Susulan daripada itu, ramai yang meninggalkan komen dengan mempersoalkan kembali tindakan lelaki tersebut kerana membawa isteri ke kawasan yang kurang selamat untuk ibu hamil.

Ada juga yang menyalahkan terus lelaki terbabit kerana melihat dari video yang tular, isterinya terjatuh kerana terlanggar sesuatu dan berikutan sama-sama berebut untuk masuk ke dalam padang bagi mengikuti challenge yang dibuat oleh Isa.

Pegi bawa dah kenapa

Laki bini memang tak boleh fikir ke?

Cara senang nak dapat duit

Mungkin dia ingat gate tu untuk ibu2 mengandung

 

Polis pun dah hadir

Difahamkan, YouTuber itu ada menawarkan untuk memanggil ambulans untuk membawa isteri lelaki tersebut ke hospital namun ditolak dan pihak polis juga telah hadir bagi memantau keadaan tersebut.

Setakat ini, belum ada sebarang update keadaan wanita berkenaan dan diharap tidak ada sebarang kejadian serius dalam insiden tersebut.

@naazhimabrahim

Reply to @muhdzuhaily8 ni apa kes pulak? Sampai abam polis datang @isaisarbofficial memang kecoh isa datang #isaisarb #fyp #fypシ

♬ original sound – Ajim – Ajim

Sumber: TikTok @naazhimabrahim, muhdajwad8

Sambung Baca
Advertisement