hubungi kami

Viral

Peniaga wanita baling botol sos, amuk ‘rider’ sebab tegur siapkan order lambat

‘Disidai’ terlalu lama oleh peniaga sememangnya satu dugaan besar buat para ‘rider’. Mana tidaknya, mereka juga mempunyai tugas sendiri dimana perlu menyelesaikan pesanan pelanggan yang lain.

Namun begitu, kelewatan tersebut tidak boleh disalahkan sepenuhnya kepada peniaga kerana kadang kala pihak mereka juga kekurangan tenaga kerja lebih-lebih lagi jika mempunyai pesanan dari pelanggan yang ‘walk-in’ di kedai.

Orang lain kena sidai, orang lain yang dimaki

Tetapi, jika sudah 50 minit namun masih belum lagi menyelesaikan pesanan, siapa yang mampu bersabar.

Hal ini samalah seperti perkongsian yang dibuat Malaysia Update di TikTok apabila memuat naik video seorang peniaga wanita mengamuk kerana rider merungut pesanan lambat disiapkan.

@malaysianupdatenews

Cakap elok2 kan boleh kak 😌 #malaysianupdate #videoviral #TrendingNewsMalaysia #fyp

♬ original sound – Malaysian Update – Malaysian Update

Baling botol sos

Susulan daripada itu, peniaga wanita tersebut mulai mengamuk dengan memaki hamun rider berkenaan sebelum membaling botol sos ke arah rider yang merakam video.

Dia yang berang aksi amukannya dirakam telah marah besar sebelum ditenangkan oleh seorang lelaki yang sedang sama-sama menyiapkan pesanan pelanggan.

Ramai nak rasa air tangan akak

Perkongsian berkenaan telah tular dan turut dimuat naik semula di Twitter sehingga mendapat pelbagai maklum balas dari warganet.

Kalau aku memang terus bla

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet telah menyebelahi rider tersebut dan kurang senang dengan cara peniaga wanita berkenaan melayani rider serta pelanggan.

Disebabkan itu, ada juga pihak yang memerli tindakannya dengan berpendapat jika tidak mampu untuk memenuhi pesanan pelanggan, tidak usahlah membuka aplikasi atas talian sehingga menyusahkan diri sendiri dan orang lain.

Memalukan orang berniaga

Nasib brader tu sabar

Berniaga pun nak emosi2 ke?

Kalau tak sempat tutup dulu order online

 

 

Sumber: TikTok malaysiaupdate, Twitter @ATMology

Sambung Baca
Advertisement