hubungi kami

#celeb

Ruam penuh badan, anak Amyra Rosli dijangkiti penyakit Kawasaki

Pelakon Amyra Rosli berkongsi perkembangan mengenai keadaan anak keduanya, Ayra Aryssa yang mengalami demam panas sejak beberapa hari lalu di InstaStory miliknya.

Isteri kepada pelakon Amar Baharin itu berkata, anaknya yang berusia dua tahun itu dijangkiti penyakit Kawasaki dan sedang dirawat di sebuah pusat perubatan di ibu negara.

Menerusi perkongsian sekeping foto, Aryssa yang sedang tidur dilihat mengalami ruam dengan kesan tompokan merah di seluruh badan termasuk pada bahagian telinganya.

“Ya ini kondisi anak saya sekarang. Jangkitan Kawasaki. Seluruh badan dia kena serangan. Kesian dia.
“Myra baca semua DM (pesanan mesej) dan komen korang tapi tak berkesempatan lagi nak balas. Maaf sangat. Semua dah reda nanti Myra balas. Terima kasih yang mendoakan Aryssa,”¬†tulis pelakon berusia 31 tahun itu.

Bagaimanapun, pelakon drama Jangan Menangis Cinta itu belum berkongsi punca sebenar penyakit dihadapi anaknya yang sudah tentu mengambil masa untuk sembuh.

Semalam, Amyra memuat naik video anaknya yang memaklumkan si kecil itu dalam keadaan sihat sehari sebelum jatuh sakit selain turut meluahkan rasa bimbang.

“A day before admitted, Aryssa okay sgt2.. pegi haircut, main merry go round, balik rumah bergelak ketawa dengan abang.. esok bangun terus sakit? And sampai la hari ni temperature masih 40 dan badan penuh rashes..
“Tak pernah2 mommy tengok adik weak sampai tak boleh bercakap berhari2 macam ni.. mommy takut, risau, penat, down, sedih, tapi untuk adik mommy kena kuat and adik my strong girl, u can fight this k,”¬†katanya.

Sumber: Instagram Amyra Rosli

Sambung Baca
Advertisement