Connect with us

#celeb

“Shuib keluarga saya, takde istilah menantu betul atau tipu..” – Ibu mentua tiri

Ibu tiri kepada Allahyarham Siti Sarah Raissuddin iaitu Siti Fatimah Suberi menjelaskan tiada istilah menantu tiri antara dia dan pelawak popular, Shuib Sepahtu.

Menerusi satu posting di laman Instagram, dia yang mesra disapa Makde itu terkejut apabila menerima ‘Direct Message’ daripada seorang warganet mengatakan mereka berdua kelihatan segan antara satu sama lain.

Saya tengok Shuib macam segan dengan Makde

Wanita berusia 34 tahun itu berkata, dia dan Shuib saling menghormati apatah lagi sering menjadi ‘orang tengah’ ketika pelawak tersebut bercinta dengan arwah isterinya.

“Sebenarnya tiada istilah segan sebab kami adalah keluarga. Tak wujud istilah menantu tiri ke, menantu kandung ke, menantu betul ke, menantu tipu ke, Shuib adalah keluarga saya.
“Anak2 mereka semua cucu saya. Saya yang sama2 jaga dari mereka lahir sampai sekarang. Mungkin apa yang orang nampak ingat Shuib segan dengan saya tapi sebenarnya kami saling menghormati.

“Lagipun masa arwah Sarah dating dengan Shuib, saya yang selalu temankan. Ingat lagi masa pertemuan pertama Sarah dgn Shuib…
“…lebih kurang 12 tahun lepas, saya ada masa tu temankan arwah. Bukan malu bukan segan tapi hormat,” tulisnya semalam.

Menerusi posting sama, isteri kepada Raisuddin Hamzah itu turut memohon orang ramai mendoakan kebaikan serta kesejahteraan buat ahli keluarganya.

“Saya minta doa baik2 semua pihak untuk keluarga kami. Amin Insya-Allah. Semoga doa yang baik juga berbalik kepada korang semua. Aamiin,” katanya.

Sumber: Instagram @suciuwais

Continue Reading
Advertisement