Connect with us

#celeb

Suami risau macam nak nangis, Sari Yanti imbau ‘bertarung nyawa’ ketika bersalin

Pada 6 Jun 2020, pasangan selebriti Jep Sepahtu dan Sari Yanti telah menimang cahaya mata kedua mereka. Bersalin secara normal, bayi lelaki seberat 3.34 kg semasa dilahirkan menambah lagi keceriaan keluarga kecil mereka.

Bersalin ketika PKPB

Selepas sepuluh hari melahirkan, Sari Yanti telah berkongsi momen semasa hari dia ingin bersalin yang begitu mengharukan. Mana tidaknya, dia telah melahirkan ketika negara masih lagi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan Bersyarat (PKPB).

Susulan daripada itu, dia hanya ditemani suami, iaitu Jep Sepahtu dan tidak seperti kelahiran sebelumnya apabila ibu dan bapanya turut setia berada di depan wad bersalin di hospital.

 

 

View this post on Instagram

Assalammualaikum.. hari ni kakak ada masa terluang sikit nak share pasal kelahiran baby baru kakak πŸ€— – dah hari ke 10 hari ni., tadi pun dah pegi first hospital visit dengan Baby. 6 june 2020 hari bersejarah lagi sekali dalam hidup kakak.. Hari deliver baby yang ke 4 dari kandungan yang ke 6. Huhu.. boleh faham tak? πŸ˜… Ceritanya kakak masuk labour room lepas subuh. Tapi sang putera decided nak keluar lambat sikit.. bertarunglah kakak nak keluarkan dia. Menangis tahan sakit. Dalam sakit sakit tu bersyukur sangat dengan nurses yang bantu kakak… terima kasih kakak ucapkan untuk kak Has.,Kak Riza, kak Bedah dan team. – πŸ’š (ada nama yang tak ingat sebab tengah tahan sakit kan πŸ˜… maafkan saya πŸ™) . . Suami kakak. Punyalah gusar suami tunggu. Sebab kakak memula confident jugak mungkin boleh bersalin tengahari.. ternyata walau dah banyak kali deliver baby pun belum tentu senang. Lama jugak kali ni kena bertarung nyawa. Syukur semuanya dah selamat. Ingat balik wajah suami tunggu tu priceless. Risau campur sedih , macam dia nak ikut nangis sekali.., agaknya apatah yang dia rasa.❀ – terima kasih sayang. Sebab sentiasa ada n bagi semangat untuk I πŸ’‹ @jepsepahtu . Mak ayah keluarga Biasanya bila keluar je dari labour room ramai dah tunggu kat luar… mak ayah , aunties, cousins, kawan kawan rapat semua ada belaka.. kali ni lain . Suami sorang je yang boleh ada. – Dalam suasana pandemic ni Mama kakak kena tunggu kat rumah je. Kali ni kiriman doa je ikut sama. Doa mama doa baba.. doa mak abah, seluruh keluarga dan sahabat handai. 🀲❀ . Pukul 11.44pm Baby pun selamat dilahirkan. – Subhanallah walhamdulillah walaillahaillallah .. Allahuakbar. Syukur Alhamdulillah. . . Alhamdulillah untuk semuanya Ya Allah Ya Rabb. Untuk kesakitan, Untuk pengalaman, Untuk setiap titik keringat dan air mata, Untuk satu lagi anugerah, Untuk cinta dan sayang suami, Untuk doa dan kasih ibu bapa Untuk sokongan keluarga dan sahabat .. Untuk keselamatan dan kesihatan . Untuk berjuta nikmat mu Ya Rahman Ya Rahim . Alhamdulillah. . Delivery type : normal Birth Weight : 3.34kg Time : 23.44pm

A post shared by Sari Yanti (@sariyanti) on

Hanya diteman suami seorang diri

Menurut Sari, ketika itu terbit rasa gusar dalam diri suaminya apabila jangkaan bersalin pada tengahari tidak tepat apabila bayi masih belum mahu keluar sehingga menjengah ke malam.

Hanya seorang diri ketika menemani isteri tersayang bertarung nyawa melahirkan anak mereka, Sari memberitahu bahawa muka Jep seperti mahu menangis kerana terlalu risau.

Syukur semua selamat

Walau bagaimanapun, Sari Yanti tidak putus-putus menzahirkan rasa syukur diatas segala kelancaran ketika bersalin. Dia turut sempat mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan dia dipermudahkan urusan tempoh hari.

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan Instagram Sari Yanti dengan menzahirkan rasa syukur dan mengucapkan tahniah diatas kelahiran bayi lelaki mereka.

Alhamdulillah tahniah Kak

Selamat berpantang Sari

 

Sumber : Sari Yanti

Continue Reading
Advertisement

Trending