Connect with us

#viral

Tayang kereta mewah, netizen minta kembar 7G jangan bangga dengan ‘kebodohan’

Selebriti media sosial, Iera Tajudin dan kembarnya Ieka Tajudin pernah mencetuskan kontroversi apabila menyalahkan guru gara-gara meraih 7G dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Meskipun menerima kecaman yang sangat hebat, namun remaja tetap menjalani kehidupan dengan tenang selain menguruskan perniagaan kosmetik milik mereka berdua.

Dapat 7G pun ok?

Terbaru, seorang pengguna Twitter @anazrulan memuat naik paparan skrin gambar Iera dengan mempersoalkan kapsyen remaja itu yang menganggap keputusan diperolehi tetap mampu memberikan kejayaan.

“Nombor plate macam ni boleh buat tak? yelah dulu kan ramai orang cakap 7g spm ni takda masa depan but alhamdulilah masa tu pun masih ada yang positive dengan iera.
“Ingat guys! Manusia boleh berubah, yang jahat boleh jadi baik. Dan yang baik pun boleh jadi jahat. Stop judging others and spread positive vibes,” tulis kapsyen Iera.

Segelintir warganet tidak bersetuju dengan kapsyen tersebut kerana menurut mereka, mendapat keputusan begitu bukanlah sesuatu yang harus dibanggakan kerana kelak akan menyusahkan diri di masa hadapan.

Janganlah buat kapsyen macam tu!

Ayat boleh mempengaruhi

Selain itu, komen pengguna Twitter bernama Turu turut mendapat perhatian kerana menyifatkan ‘kebodohan’ seolah-olah adalah kejayaan terutama bagi golongan usahawan yang memiliki produk sendiri.

Terdahulu, Iera membuka perniagaan kosmetik dan busana yang diberi nama Siera.Co tidak menghiraukan segala kecaman yang diterima dan terus berinspirasi untuk berjaya.

Sumber: Twitter @anazrulan , Instagram Iera Tajudin

Continue Reading
Advertisement

Trending