hubungi kami

Sosial

10 tahun teman tidur, wanita reda buang teddy – “Suami tak nak orang ketiga”

Tidak kira kanak-kanak atau dewasa, segelintir individu mengakui sukar untuk lena sekiranya tiada ‘bantal busuk’ menemani di sisi mereka.

Meskipun sudah berumah tangga, golongan tersebut masih berkepit dengan ‘harta’ kesayangan sehingga pasangan mereka terpaksa bersuara.

Situasi seperti itu terjadi kepada seorang doktor gigi, Nur Ain Hanini apabila suaminya meminta dia membuang patung teddy bear yang menjadi peneman sejak 10 tahun lalu.

@ain_haniey

Baii bantal busuk 10 tahun. Sbb dah ada beribu kuman dah kat situ 😂 So terpaksa let go… #POV #fyp #bikinakukesal #bantalbusuk

♬ Tiba-tiba (Speed Up) – Quinn Salman

Menerusi satu video di aplikasi TikTok, wanita berusia 25 tahun itu seperti berseloroh mengatakan suaminya tidak memerlukan ‘orang ketiga’ yang merujuk kepada patung tersebut.

“POV: kau sudah berkahwin dan suami tak nak orang ketiga. Bye bye teddy bear yang teman I tidur selama 10 tahun.
“Masa untuk melepaskan awak. Saya telah mempunyai suami,” tulisnya dalam rakaman berdurasi 22 saat itu.
@ain_haniey

Bila teringat balik susah payah dulu rasa sebak sbb rasa bersyukur sgt boleh sampai ke tahap ni 😭 thank you sayang sbb setia. #fyp #foryou #setiasampaisyurga

♬ terlalu cepat isqia hijri – Sadvibes🥀

Video berkenaan memaparkan Ain Hanini meletakkan patung berwarna merah jambu itu berdekatan tong sampai di depan rumahnya untuk diambil oleh pengutip sampah.

Selain disuruh suami, dia juga menjelaskan bahawa patung itu sudah berhabuk selepas beberapa bulan ditinggalkan di rumah lama serta tidak sanggup memberikan kepada orang lain.

“Just to clarify, buang bukan sebab husband suruh je. Tapi sebab bebear tu berhabuk sangat ditinggalkan few months rumah sewa lama. Dan dah 10 tahun peluk cium.
“So, rasa geli dan kesian nak bagi kat orang even dah basuh pun. Nak bagi kat anak sendiri pun tak sanggup. Huhu and i’m grown up lady. Dah sampai masa huuu,” jelasnya.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata meluahkan rasa kasihan melihat teddy bear berkenaan ditinggalkan tuannya selain mempersoalkan hukum menyimpan patung di rumah.

Suami saya pun macam tu

Malaikat tak masuk rumah?

Kesian, muka sedih

Makhluk suka menumpang?

Kang bangun2 ada kat sebelah…

Sumber: TikTok @ain_haniey

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement