hubungi kami

Sosial

2 jam kena ‘sidai’, pesakit strok terpaksa ‘diheret’ masuk bank tukar kad ATM

Kecoh di media sosial, seorang warga emas yang sudah uzur terpaksa dibawa masuk ke dalam bank sambil didukung oleh orang awam demi memperbaharui kad pengeluaran wang automatik (ATM).

Menerusi video yang dimuat naik oleh anak kepada warga emas itu di laman TikToknya, dia meluahkan rasa kecewa dan terkilan dengan layanan pihak bank kepadanya yang dianggap tidak mempunyai timbang rasa.

@nizaabdghani

sape yg keje center cimb. mcm ne korang punya attend customer. procedure HQ tak sama dengan branch!! korang ni center sub con ke ???

♬ original sound – Niza Abd Ghani – Niza Abd Ghani

“Kau menyusahkan satu orang tua yang tak boleh jalan. Kau bayangkan kalau orang tua tak ada keluarga macam aku, tak ada anak macam mana dia nak tukar kad untuk keluarkan duit?
“Betul-betul dahsyat. Aku ini pun nasib baik ada orang tolong,” luahnya
@nizaabdghani

Replying to @masnie_j upload balik sbb kene band. sama la keadaan ni

♬ original sound – Niza Abd Ghani – Niza Abd Ghani

Bukan itu sahaja, sebelum hadir ke bank, wanita terbabit telah memaklumkan kepada pekerja bank mengenai keadaan ayahnya yang tidak boleh berjalan akibat strok dan berharap ada kaedah lain untuk menukarkan kad dengan lebih mudah.

Pada awalnya, pihak bank mengatakan dia perlu membawa ayahnya itu ke bank dan boleh menunggu di dalam kereta.

Bagaimanapun, perkara yang disebaliknya berlaku dimana pekerja berkeras supaya ayahnya perlu dimasukkan di dalam bank untuk proses urusan tersebut.

Jelasnya lagi, dia terpaksa menunggu selama dua jam untuk berurusan dengan pihak bank tersebut secara tidak langsung telah mencetuskan kekecohan antara mereka.

“Sekarang saya dah bawa masuk bapa saya dalam bank. Dua jam datang sini tunggu dalam kereta macam orang b*d*h tau. Ini (callcentre Kuala Lumpur cakap lain, sini cakap lain. Macam mana prosedur ni? Menyusahkan orang tua,” katanya.
@nizaabdghani

Replying to @mrs.sueeddy saya dah mgamuk2 smpai org smua pandang, saya expect pg bank, ayah tak yah keluar, tp bila sampai lain cerita #fyp #cimb #cimbkotalaksamanamelaka

♬ original sound – Niza Abd Ghani – Niza Abd Ghani

Dalam pada itu, wanita terbabit memaklumkan dia tidak mempunyai sebarang masalah apabila berurusan dengan sebuah bank yang lain bagi tujuan yang sama.

“Pegawai bank tu datang rumah saya bawa (mesin) biometrik untuk ambil cap jari bapa saya. Selebihnya diuruskan di bank,” tambahnya lagi.

Sumber: TikTok @nizaabdghani

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement