Connect with us

#brandedcontent

Ada kenangan raya yang unik? Kongsikan & menangi TV 70″ UHD dari SHARP!

Raya oh raya. Korang ingat tak waktu kecil-kecil dulu momen yang paling seronok sekali bila balik raya ialah dapat berkumpul dengan sanak-saudara. Lepastu dapat jumpa cousin-cousin dan bermain bersama.

Apabila tiba waktu malam,”semua” akan tidur secara bergelimpangan, ada yang tidur di ruang tamu lah, dekat dengan pintu dapur lah. Tapi itulah kenangan yang paling indah sekali untuk diingati.

Lagi satu, bila tiba je malam raya, ramai-ramai berkumpul depan tv, berebut-rebut ada yang nak dengar takbir raya yang disiarkan, ada yang nak tengok kartun. Walaupun TV tak secanggih sekarang tapi perasaan dapat berkumpul ramai-ramai tu yang syiok.

Suasana yang meriah, tapi itulah kan, semenjak pandemik melanda dunia, raya pun dah tak sama macam dulu. Dengar cerita tahun ni punya raya macam tak ada harapan nak balik ke kampung. Tapi tak apa, sempena untuk mengingati kenangan menyambut hari raya korang dulu.

Sambil terkenang memori manis, untung badan dapat TV baru sebijik dari SHARP!

Raya dengan AQUOS 70″ 4K UHD TV, baru syiok

Dengan hanya kongsikan kenangan hari raya yang bernostalgia  korang berpeluang untuk memenangi tv dari SHARP! Ye betul, SHARP jenama barangan elektrik yang selalu ada dekat dalam rumah korang tu, yang selalu muncul dalam iklan TV tu.

Macam-macam kenangan dan juga nostalgia yang terpalit dalam ingatan. Apa kata korang kongsikan dengan SHARP melalui video dan berpeluang menangi hadiah-hadiah menarik termasuk AQUOS 70″ 4K UHD TV! 

Untuk pengetahun, sempena untuk menyambut hari raya yang bakal tiba tidak lama lagi, SHARP ada buat contest “SHARP 2021 Raya”

Apa yang menariknya tentang contest ini, korang hanya perlu upload video korang dan boom! Berpeluang untuk memenangi TV bersaiz 70″ dan 42″. Tak nak ke raya tahun dengan TV baru? Dah ada TV baru, lagi best boleh ajak saudara mara terdekat dan tonton drama pagi hari raya.

Upload video korang & tunggu!

Nak tahu tak macam mana boleh korang sertai contest menarik ni? Senang je..

Langkah pertama:

  • Korang rakam video anda ceritakan kenangan paling indah korang ketika raya
  • Apa yang korang paling rindu time hari raya sebelum munculnya COVID-19 ini
  • Apa plan korang dengan keluarga untuk membuatkan hari raya tahun ini adalah yang terbaik walaupun tak dapat rentas negeri balik kampung

Langkah kedua:

Untuk pastikan hasil video korang elok dan menarik, korang perlu:

  • Rakam video anda bermula dari paras dada
  • Pastikan ada cahaya yang mencukupi barulah on-point! Ah Gitchu
  • Sila pastikan kedudukan kamera korang stabil dan letakkan di resolusi yang tertinggi supaya hasilnya mantap!
  • Korang boleh speaking London, Bahasa, atau Manglish! Ala yang macam orang sekarang selalu guna tu. Kongsikan cerita korang mengikut keselesaan serta kreativiti korang sendiri

Langkah ketiga:

Dah siap, tunggu apa lagi. Hantar dan tunggu, AQUOS 70″ 4K UHD TV mungkin menjadi milik korang!

  • Korang tinggal upload, isi borang dan SIAP!
  • Tekan link ini untuk hantar video korang: https://forms.gle/dXQygJtiJZbwKXf2
  • Eh sebelum tertinggal, korang juga digalakkan untuk menghantar gambar sokongan.
  • Hantar video korang sebelum 19 April 2021 tau

10 video yang terbaik berpeluang masuk dalam SHARP Raya Film

Selain dari memenang hadiah menarik, korang juga berpeluang untuk muncul dalam video raya SHARP. Ini lah masanya untuk korang tonjolkan bakat terpendam.

Mana tahu, ada peluang untuk jadi duta SHARP.

Jadi tunggu apa lagi korang, sambutan hari raya korang akan jadi lebih meriah tahun ni dengan adanya tv baru! Korang dah boleh dah start rakam video korang sekarang dan hantar sebelum terlambat.

Kalau korang berminat nak tahu lebih lanjut korang boleh tengok dekat Facebook page dan Instagram SHARP. Good luck!

Continue Reading
Advertisement

Trending