Connect with us

#celeb

“Adam takut nak jumpa Mitilda…” – Gosip cinta monyet, bapa pelakon cilik beri kenyataan

Sejak semalam heboh diperkatakan mengenai kisah ‘cinta monyet’ yang melibat pelakon kanak-kanak, Nik Adam Mika, yang kononnya menjadi punca keretakan hubungan antara Duerra Mitilda dan Hezriq Shah.

Tidak mahu anak terpalit gosip liar, bapa kepada Nik Adam, Nik Mohd Adli tampil memberi kenyataan mengenai status hubungan anaknya bersama Mitilda.

Menerusi kenyataan di IG, bapa Nik Adam meminta agar orang ramai berhenti membuat andaian negatif terhadapa anaknya, berhubung isu ‘cinta monyet’ itu.

Adam baru 10 tahun, dia tak tahu erti cinta

Menurut bapanya, di usia Adam yang baru berusia 10 tahun, masih terlalu muda untuk dirinya mengenal erti cinta. Tambahnya, Adam seorang kanak-kanak yang suka berkawan dan bermain dengan rakan-rakan sebayanya.

View this post on Instagram

assalamualaikum..sy papa adam mika @nikadliazlan ..pg ni, sy bgun tdo, dpt byk whtsapp dr rakan2 celebrity dan media yg tanyakan ttg berita viral adam dan mitilda tu..terima kasih kpd kawan2 yg bertanya..ok..sini sy nk jelaskan, adam baru berusia 10 tahun..dan masih suka bermain2 dan berkawan..adam xfaham apa mksud cinta dan sbgnya..apa yg dia faham, dia nk berkawan dan bermain, mcam kanak2 yg seusia dgn nya..sy sbg papa kpd adam, memohon maaf kpd semua, jika gmbar adam berkawan semasa di set dan di luar set mngundang fitnah dan rs xselesa. sy nk minta utk stopkn mngecam kerana ini boleh jatuhkn moral ank sy, adam..gmbar semua di snap oleh saya. utk mkluman, adam tidak mmpunyai ramai kawan, dan kawan2 yg ada hnyalah di kalangan rakan2 pelakon. kpd media dan individu yg mahukan pnjelasan lebih, boleh call sy terus dan dtg set utk interview.. tq 🤗

A post shared by Nik Adam Mika Official Page (@nikadammika) on

Adam takut nak jumpa Mitilda

Malah, menerusi temebual di mStar Online, dia tidak mahu masuk campur mengenai cara ibu dan bapa Mitilda menguruskan hal anak mereka.

Namun, setelah isu tersebut mula viral bapa tersebut berkata dia berasa tidak senang dengan apa yang diperkatakan oleh netizen mengenai anaknya. Malah, Adam juga sehingga takut mahu berjumpa Mitilda.

“Mungkin itu cara dia untuk mempromosikan anak dan cerita yang kami tengah shoot. Saya hargai dan memang bagus pun apa yang dibuatnya itu…”

“Tapi cara dia menggunakan anak dan mewujudkan satu suasana yang tidak sihat apabila netizen tengok mula kecam. Sampai Adam pun dah takut nak jumpa Mitilda…”

Adam suka berkawan…

Jelasnya lagi, dia tidak mahu nama anaknya naik atas sebab publisiti murahan seperti ini, apa yang dimahukan hanyalah Adam menjalani hidup seperti kanak-kanak lain, yang bebas untuk berkawan dengan rakan-rakan seusianya.

Sumber : mStar Online & Nik Mohd Adli

Continue Reading
Advertisement