Connect with us

#celeb

“Allah bagi rasa nikmat jadi ibu minggu lepas, tapi Dia ambil balik..” – Siti Elizad

Selepas menjalani proses rawatan kesuburan in-vitro (IVF) dalam usaha memiliki cahaya mata, pelakon Siti Elizad Sharifuddin sempat merasai nikmat sebagai ibu hanya untuk seketika.

Berita sedih tersebut dikongsi di laman Instagram miliknya yang memaklumkan kandungan beliau tidak kuat selain mengalami pendarahan minggu lalu.

View this post on Instagram

Allah bagi rasa nikmat jadi IBU tu minggu lepas . Tapi DIA ambil balik . Terjentik sungguh “ RASA “ itu . 😅 Dimaklumkan pregnant minggu lepas . Masyaallah dia punya happy tak tau nak kata , sbb dah lama menanti , tapi kandungan x kuat & bleeding . Tak tau nak gambarkan perasan mcm mana . 😊 Terduduk seketika . Tak mengapa, Inshaallah ada rezeki lain. Husnuzon, bersangka baik. I will never give up. I will always be positive & will keep on praying. See you again Doctor on January 2021. Thank you to those who been very supportive & keep praying for my ivf journey. P/s : Now nak makan macam2 setelah beberapa hari “ merajuk hati “ . Ada sesiapa nak belanja makan2 ? 😁 #elizadivfjourney #sakitnyatuhdisini #moveon #staypositive #trustinAllahplan #vroomvroom

A post shared by ELIZAD SHARIFUDDIN (@elizadsharifuddin) on

“Allah bagi rasa nikmat jadi IBU tu minggu lepas. Tapi DIA ambil balik. Terjentik sungguh “RASA” itu. Dimaklumkan pregnant minggu lepas.
“Masyaallah dia punya happy tak tau nak kata, sebab dah lama menanti tapi kandungan tak kuat & bleeding. Tak tau nak gambarkan perasan macam mana. Terduduk seketika,” luahnya.

Bagaimanapun, pelakon berusia 36 tahun itu reda dengan ujian yang diberikan Allah SWT dan berharap akan memperoleh rezeki lain pada masa akan datang.

“Tak mengapa, Inshaallah ada rezeki lain. Husnuzon, bersangka baik. I will never give up. I will always be positive & will keep on praying.
“See you again Doctor on January 2021. Thank you to those who been very supportive & keep praying for my IVF journey,” katanya.

Terdahulu, pemilik nama Siti Elizad Mohamad Sharifuddin itu mendirikan rumah tangga dengan Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari 2015.

Sumber: Siti Elizad

Trending