hubungi kami

Viral

Anak mengadu diganggu, bapa hilang sabar tumbuk pemandu van sekolah ‘gatal’

Tidak mampu lagi bersabar, seorang bapa mengamuk sebelum menumbuk seorang pemandu van sekolah apabila mendakwa lelaki tersebut telah melakukan gangguan seksual terhadap anak perempuannya.

Menerusi perkongsian video di laman Facebook, Tuan Amir Danau meluahkan kemarahan selepas anaknya yang juga murid sekolah rendah mengadu kepada isterinya Aleena Mustaza mengenai sikap ‘gatal’ pemandu van tersebut.

Perbualan anak mengadu kepada isteri

Isteri turut diganggu

Tuan Amir berkata, anaknya berkongsi cerita sambil menangis dengan mendakwa pemandu berkenaan memuji kecomelan sebelum mencubit pipi, memegang dan meramas tangan selain hampir meletakkan muka di peha kanak-kanak terbabit.

Siap bagi nombor WhatsApp kat anak aku

“Malam tu jugak aku call sorang lagi driver ni yang kenalkan driver sorang ni ke kitorang. Aku tanya pasal perangai driver ni, dia cakap dulu pun memang ada kes juga.
“Dengan ibu pada budak sekolah ni. Dia whatsap melebih-lebih. Dengan bini aku pun dia siap suruh video call bagai,” tulisnya.

Dua rakaman video dimuat naik memaparkan dia menyoal perbuatan dan kesalahan pemandu tersebut ketika suspek mahu mengambil anaknya di rumah untuk dibawa ke sekolah, awal pagi tadi.

Bagaimanapun, pemandu itu seolah-olah tidak mengku sebaliknya berulang kali menafikan dakwaan keluarga terbabit sebelum Tuan Amir bertindak mengasari serta menumbuk suspek di bahagian perut.

Pagi ni aku nak ‘ajar’ dia

Gangguan seksual bukan perkara main-main!

Bagaimanapun, Tuan Amir atau nama sebenarnya Amir Hamzah Abdul Hamid memaklumkan dia sudah membuat laporan polis untuk tindakan selanjutnya berhubung kejadian terbabit.

Tuan Amir menjelaskan, dia mengakui kasihan terhadap pemandu itu yang mencari rezeki untuk menyara keluarga namun bertanggungjawab bagi memastikan perkara berkenaan tidak terjadi kepada mangsa lain.

Pukul memang salah, tapi sebagai peringatan

“Ikutkan hati jantan, aku kesian bila fikirkan driver ni ada family, ada anak, ni cari makan diorang. Tapi kalau semua orang fikir kesian pada dia, siapa nak kesian pada mangsa-mangsa yang sampai sekarang masih trauma?
“Atas dasar tanggungjawab, aku rasa aku kena buat report juga. Pengajaran buat semua yang terlibat dengan jenayah seksual ni.
“Dan sebagai motivasi buat semua anak-anak perempuan yang menjadi mangsa golongan ini. Aku rakam ni sebab nak ada bukti je kot takut dia pusing cerita lain kan,” katanya.

Tonton video kejadian di bawah:

Sumber: Facebook Tuan Amir Danau

Sambung Baca
Advertisement