hubungi kami

Selebriti

Baby Shima tak puas hati, perli PU Syed? – “Konsert kat Kelantan senyap pula”

Penyanyi dangdut, Baby Shima mempersoalkan tindakan segelintir pihak yang tidak membantah berhubung penganjuran sebuah konsert hiburan di Kelantan baru-baru ini.

Menurut Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli, dia seolah-olah hairan golongan ustaz dan ustazah seperti berdiam diri berbanding lantang bersuara sebelum ini.

Kelantan ada konsert!

Mana UMMAH?

Menerusi InstaStory, penyanyi berusia 30 tahun itu memuat naik beberapa luahan termasuk tangkap layar teguran daripada Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) sebelum ini.

Mana PU, ustaz, ustazah media sosial?

Difahamkan, UMMAH pernah menggesa supaya tindakan diambil terhadap Shima mengenai aksi persembahan nyanyian dan berpakaian yang dikatakan mencolok mata.

Ambil tindakan terhadap Baby Shima

“Satu jari tunjuk orang, empat lagi kena balik?”

“Kalau melibatkan Shima, laju je bersuara”

Sementara itu, Shima turut berkongsi tangkap layar memaparkan kenyataan pendakwah bebas PU Syed di laman Facebook yang pernah menegur tentang konsertnya bulan lalu.

Menurut penyanyi lagu Pura-Pura Bujang itu, situasi tersebut adalah tidak adil bagi dirinya kerana konsert-konsert lain juga sepatutnya disuarakan oleh golongan pendakwah.

“Tak aci konsert kita je berkali2 awak menyalak”

“Yang kat Kelantan tak nak bersuara ke. Bagitau kat penguasa, PBT, jabatan agama Kelantan, seperti mana yang awak tulis tentang konsert kita tu. Tak aci konsert kita je berkali-kali awak menyalak.
“Konsert kat Kelantan senyap pula, sebab kat Kelantan ke semua senyap? Bukan ke awak kata konsert haram.. amboi isu terpilih je ke berani,” tulisnya.

“Bila Shima buat, laju je tegur.. orang lain senyap pula”

“Takde bantahan konsert 3 hari 3 malam?”

Terdahulu, PU Syed menegur usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri yang menampilkan Baby Shima dalam lagu berjudul Baby Sayang dengan aksi tarian didakwa kurang sopan.

Sumber: Instagram Baby Shima

Sambung Baca
Advertisement