hubungi kami

Selebriti

Baby Shima tunjuk IC, dah jadi warga Indonesia? Netizen tak kisah! – “Ambil la dia”

Meskipun hanya melakukan hal sendiri, penyanyi sensasi Baby Shima dilihat seperti tidak lekang daripada menerima kecaman orang ramai.

Terbaru, menurut laporan mStar Online, dia sekali lagi dikecam apabila memaklumkan dia sudah mempunyai kad pengenalan (KTP) Indonesia.

“Ya, Shima sudah jadi orang Indonesia. Shima punya kad pengenalan,” kata pemilik nama Nor Ashima Ramli ketika muncul dalam sebuah program di negara tersebut baru-baru ini.

Disebabkan tular rakaman pengakuan itu, segelintir netizen seolah-olah menyambut baik selain tidak mengambil kisah sekiranya pendedahan tersebut adalah benar.

“Ambil terus (Shima) dan tolong tinggal di sana sahaja. Eloklah, kami dah lama tak nak dia. Jujurkan lebih baik.
“Kerakyatan boleh ada satu sahaja, kan? Macam mana dia boleh ada KTP sana?,” itu antara komen diberikan netizen.

Tonton minit 13:59

Namun difahamkan, penyanyi berusia 30 tahun itu hanya bergurau semata-mata kerana KTP ditunjukkan adalah Kad Tanda Pahlawan (KTP) Orang Baik Indonesia yang dihasilkan sendiri.

“Saya pernah terfikir untuk berhijrah ke Indonesia… tapi bila fikirkan semula, bagaimana ya? Susah tak?
“Di Malaysia sahaja sering disakiti, apa lagi di Indonesia. Jadi, saya sudah terbiasa dan tak kisah,” kongsinya.

Selain itu, penyanyi lagu Bang Jamal itu sempat membuat sindiran kepada individu yang sering mengecam menganggap golongan terbabit tidak bekerja kerana mempunyai banyak masa terluang.

“Korang kena faham, si pemaki tu seorang penganggur sebab tu dia selalu ada dan maki orang. Orang menganggur kan selalu marah-marah. Kesian. Nak kerja dengan Shima tak? Cuci jamban,” tulisnya.

Sumber: mStar Online , YouTube TRANS TV Official , Instagram Baby Shima

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement