hubungi kami

Branded Content

Balik kerja dah penat? Jom cuba 2 menu makan malam ‘simple’, sihat pula tu!

Kadang-kadang lepas balik kerja, tak larat nak sediakan makan malam. Kalau boleh, teringin menikmati makanan yang simple tapi mengenyangkan. Namun paling penting, menu itu kena sesuatu yang menyihatkan.

Bukan apa, boring juga asyik masak hidangan masa. Sekali-sekala bertukar selera, takde la muak sampai pilih untuk diet pula. Menu apa yang sesuai eh?

Jangan peningkan kepala! Jom cuba resepi hidangan ‘ala-ala western’ ni. Tak susah pun nak cari bahan untuk dibuat, selagi korang rajin mesti boleh masak punya.

Resipi 1: Pasta with Crispy Battered Fried Shrimp

Bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti berikut:

  • Linguine
  • 2 sudu besar mentega
  • 4 biji bawang putih (dicincang)
  • 1 sudu kecil cili flakes
  • 2 1⁄2 sudu besar kicap cair
  • 2 1⁄2 sudu besar sos tiram
  • Crispy Battered Fried Shrimp

Kalau dah cukup semua bahan, macam mana pula cara memasaknya? Alaa jangan risau sangat, ikut je langkah di bawah. Mesti kagum dengan ‘air tangan’ sendiri.

  1. Didihkan air yang telah diletakkan garam dan masukkan linguine.
  2. Cairkan mentega, bawang putih yang dicincang dan cili flakes ke dalam pan. Setelah cair, masukkan sos tiram dan kicap cair. Kacau selama satu minit.
  3. Asingkan satu cawan air pasta. Masukkan pasta ke dalam sos dan kacau sehingga pasta kelihatan berkilat dan sos sebati dengan pasta. Masukkan air pasta jika perlu.
  4. Goreng Crispy Battered Fried Shrimp.
  5. Akhir sekali, hidangkan dalam pinggan bersama Crispy Battered Fried Shrimp.

Resipi 2: Cheese Stick Wrap

Bagi penggemar cheese, korang mesti suka main tarik-tarik cheese ni kan. Tengok pun dah terliur, apa lagi kalau mengunyah dalam mulut. Nikmat sungguh la!

Kalau buat Cheese Stick Wrap ni, setakat 10 ketul tu confirm tak cukup. Mana taknya, mulut asyik nak mengunyah. Belum lagi orang lain yang meminta untuk merasa.

Bahan-bahan diperlukan adalah seperti berikut:

  • EB Cheese Stick
  • Salad
  • Timun Jepun
  • Lobak merah
  • Roti wrap
  • Mayonnaise
  • Cili sos
  • Kepingan chicken slice

Bahan pun simple betul kan? Tak rasa malas nak masuk dapur, macam nak masak berkali-kali pula tu. Yelah semudah ABC kan! Ikut je cara-cara di bawah:

  1. Goreng Cheese Stick.
  2. Susun bahan-bahan hirisan, chicken slice dan Cheese Stick ke atas wrap.
  3. Letakkan sos ke atas bahan-bahan.
  4. Gulungkan dan bakar di atas pan.
  5. Sedia dihidang.

Apa yang menariknya produk EB Frozen ni?

Selain menyihatkan, isi udang vannamei yang putih disaluti dengan adunan pasti akan menjanjikan rasa rangup selepas digoreng.

Bukan itu saja, cheese stick yang menggunakan 100% mozarella cheese sebenar boleh ditarik lebih 30cm. Haa sesuai untuk mereka yang suka main ‘tarik-tarik’ tadi.

Lebih menarik apabila produk ini boleh digoreng terlebih dahulu, tanpa perlu defrost sekali gus menjadikan ia lebih cepat dan mudah untuk disediakan.

Tak perlu ‘berjalan’ jauh cari bahan, keluar pasar raya terdekat pun boleh dapat dengan menggunakan produk EB Frozen ini.

Kedua-dua bahan utama dalam resepi di atas juga dijamin berkualiti dan sedap. Boleh didapati di Aeon, Aeon Big, NSK Grocer, Village grocer dan lain lain.

Shopee: http://bitly.ws/ydew

Lazada: http://bitly.ws/yhgs

Bagi mengetahui maklumat lebih lanjut, korang boleh layari laman webFacebookInstagram, ataupun YouTube EB Frozen.

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement