hubungi kami

Selebriti

Baru 15 tahun, Chombi terasa dilabel matang dari usia – “Tak kacau orang pun”

Selepas popular dengan lagu Sayunk I Love You, penyanyi Chombi terpaksa ‘menelan’ kecaman netizen yang mengatakan fizikalnya dilihat lebih matang daripada usia.

Menurut laporan mStar Online, penyanyi berusia 15 tahun itu mengakui terkilan apabila segelintir individu menuduh dirinya konon ‘try hard’ atau gigih untuk menjadi dewasa.

Chombi atau nama sebenarnya Siti Maryam Ahmad Sairi menjelaskan, dia dikelilingi ramai kenalan lebih berusia yang kemungkinan menyebabkan perwatakannya dilihat seperti orang dewasa.

“Saya ada baca komen-komen daripada kalangan netizen… cuma saya ambil positif tentang hal itu, yang negatif saya tolak tepi sebab nanti akan selalu terfikir saja.
“Walaupun saya baru berusia 15 tahun tapi kebanyakan kawan semuanya berusia 20 tahun keatas, lagipun saya tidak ramai kawan yang sama umur dengan saya… memang terbiasa dengan perangai orang dewasa.
“Saya memang ada sedikit terasa hati bila ada yang komen macam tu, lagi pun apa salahnya kami yang berusia 15 tahun ni… saya tak kacau orang pun,” katanya.

Sementara itu, dia tidak menyangka lagu ciptaan bapanya Harry Khalifah itu mendapat sambutan luar biasa dalam kalangan pendengar sehingga tular di platform media sosial.

“Saya bersyukur dan tak sangka orang boleh terima lagu ni. Sewaktu pembikinan, main-main macam tu je. Tak terfikir akan trending terutama dalam TikTok,” ujarnya.

Pada masa sama, Chombi memaklumkan dia cuba membahagikan masa antara pelajaran dan nyanyian dengan sebaiknya selepas menerima pelbagai tawaran persembahan.

Sumber: mStar Online (Faiz Izzat) , Instagram Chombi

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement