Connect with us

#tiktok

Beli Coway semata2 nak poster BTS? Gadis dituduh taksub jawab kecaman netizen


Sebut saja nama kumpulan dari Korea Selatan iaitu BTS, sudah terbayang fenomena dan populariti diraih mereka sekali gus terus menjadi ‘boy band’ paling berpengaruh di dunia.

Bercakap mengenai kumpulan yang terdiri daripada tujuh anak muda itu, baru-baru ini seorang gadis dikatakan ‘sanggup’ membeli penapis udara Coway demi mendapatkan poster BTS sehingga digelar pentaksub.

Berkongsi satu posting di aplikasi TikTok, gadis tersebut @eyka.yanaa memuat naik video memaparkan dirinya yang teruja membuka kotak bungkusan penapis udara berharga ribuan ringgit itu.

@eyka.yanaa

Jom unboxing air purifier, Semangat kau sebab poster BTS🤚🏻 ALang2 kucing kat rumah ni dah sampai 5ekor kan.. #btsxcoway #bts #airpurifier

♬ Shes from Hawaii – Yoongi’s wife (Real)

“Jom unboxing air purifier, semangat kau sebab poster BTS. Alang-alang kucing kat rumah ni dah sampai lima ekor kan,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Meninjau ke ruangan komen, video meraih hampir 525,000 tontonan itu menerima beberapa komen netizen yang menggelarkan dirinya pentaksub kerana ‘sanggup’ menghabiskan duit semata-semata untuk sekeping poster.

@eyka.yanaa

Reply to @bukanadamnot Jangan duk palatao sangat dik, benda poster freegift je dik. Kalau aku nak poster tu semata baik aku beli dkat Weverse🤗

♬ Shes from Hawaii – Yoongi’s wife (Real)

Namun, ada juga segelintir individu berfikiran positif dengan menganggap gadis berkenaan mungkin sudah lama merancang bagi memiliki produk itu, jadi kebetulan pula berjaya mendapatkan poster BTS secara percuma.

Mungkin dia memang nak beli

“Terima kasih tegur”

Beli pun kebetulan je tu

Menyesal pula beli awal

Bagaimanapun, @eyka.yanaa menjelaskan, dia membeli produk tersebut kerana fungsi dan beberapa servis ditawarkan secara percuma selain memiliki kucing yang boleh menapis pencemaran seperti bulu atau habuk.

Gadis itu berkata, dia bukanlah ‘hilang akal’ untuk bertindak demikian sehingga membazirkan duit, katanya lebih baik membeli poster di platform dalam talian.

@eyka.yanaa

Reply to @ssnnff First aku beli Coway is function air purifier tu sdri, second servis & tkar filter pun free je. Third, kucing aku. Fourth,ni mdel bru

♬ Shes from Hawaii – Yoongi’s wife (Real)

“Tak pernah beli barangan berkaitan BTS, benda tu mahal gila kot. Produk tu aku bayar bulanan.. harga 3k-4k, kalau beli semata-mata untuk poster, baik aku beli je merchandise yang betul,” katanya.

Halah video tu sis bergurau je rupanya! Tapi biasa la, ramai cepat ‘triggered’ kalau soal K-Pop ni kan. Yang penting guna duit sendiri, bukan hutang member.

Sumber: TikTok @eyka.yanaa

Continue Reading
Advertisement