hubungi kami

#tiktok

Bercinta & nikah secara online, suami isteri sebak kali pertama jumpa lepas 7 bulan

Orang kata kalau dah jodoh tak akan kemana. Walaupun kita diduga dengan hubungan jarak jauh ataupun tidak bersua dalam tempoh yang lama, kalau Tuhan sudah tetapkan dia jodoh kita, perkara tersebut tidak akan dapat disangkal lagi.

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @natasyabunny apabila memuat naik momen ketika bertemu suami buat kali pertama selepas tujuh bulan bernikah.

Nikah pun online

Menurut wanita itu, dia dan suami hanya berhubung menerusi panggilan video termasuklah ketika bernikah. hal tersebut berlaku disebabkan suaminya bekerja di Australia dan dia berada di Malaysia.

Tambahnya, dia dan suami tidak menjalani hubungan seperti pasangan bercinta yang lain kerana tidak pernah keluar dating disebabkan kekangan jarak.

Kali pertama bertemu

Namun, dia mengambil inisiatif mengenali keluarga dan teman-teman dekat suami sebelum bersetuju untuk disatukan.

Dalam video pertemuan di lapangan terbang, dapat dilihat dia dan suami saling berpelukan kerana begitu merindui antara satu sama lain serta bersyukur kerana penantian yang panjang berakhir juga.

@natasyabunny

JODOH itu rahsia ALLAH … aku xpernah jumpa dia depan2 hanya bercinta tanpa berjumpa… hebatnya Kuasa ALLAH .. aku nikah online tanpa berjumpa … lepas nikah 7bulan x dapat jumpa n stay sekali sbb dia dkt aussie aku dkt mlysia … 7bulan menanti, akhirnya Allah temukan kami berdua … KUAT?? istilah kuat tu hanya ALLAH je yang tahu … apa yang aku boleh ckp ALLAH akan uji pada hambanya yang mmpu terima ujian tu .. Alhamdulillah walaupun xpernah jumpa hubungan kitorang baik tanpa orng ketiga masa LDR … alhamdulillah Allah jaga hati kita … semoga selepas ni pun Allah sentiasa jaga hati kita JADI untuk yang single tu korang jngn risau kalau jodohh , xperlu beria nk date ke jumpa ke.. yakin dngn Allah ❤️🌹 #struggle #ldr #ldrstory #fyp

♬ original sound – NatasyaBunny – NatasyaBunny

Bercinta lepas kahwin lebih indah

Perkongsian tersebut telah mendapat pelbagai maklum balas daripada warganet kerana berasa unik dengan kisah cinta mereka.

Dalam pada itu, rata-rata mereka turut mendoakan agar hubungan mereka terus bahagia hingga ke akhir hayat serta mendapat redha daripada Allah S.W.T.

Sweet sangat, mesti happy tak terkata

Semoga bahagia hingga ke syurga

Allah sebaik-baik perancang

Mesti berbeza perasaan kali pertama bertemu kan

 

 

Sumber: TikTok @natasyabunny

Sambung Baca
Advertisement