Connect with us

#viral

Berjimat ke kedekut? Perangai aneh bila ber-shopping boleh buat orang ‘pandang serong’

Masa fasa-fasa duduk rumah #stayathome nilah, macam macam projek korang nak buat. Dari ruang tamu sampai ke dapur, ada je benda yang nak di make over. Niat nak ikut trend, deko-deko rumah, jadi master chef instant dek kerana viral kat media sosial!

Tapi apakan daya, bajet pun tak banyak, fulus pula cukup-cukup makan! Bila dah masuk fasa macam ni, mulalah perangai tangkai jering tu keluar. Siapa yang macam ni, baik mengaku!

#1 Komplen sorang diri, semua harga tak berbaloi

Asal tengok harga barang, mulalah membebel tak henti-henti tanpa tengok kiri kanan! Sampaikan orang sekeliling geleng kepala sebab pelik tengok korang.

#2 Ambil-letak barang berulang kali

Rasa resah gelisah kalau amik barang lebih dari biasa. Al-maklumlah, bajet cukup-cukup makan. Tapi, kalau beli banyak membazir beli sikit tak cukup pulak! Pernah tak terjerat dalam situasi ni?

#3 Round pasar raya 3-4 kali, troli masih kosong

Kalau boleh, nak tawaf 7 pusingan pasar raya tu, tapi sayang pusing-pusing troli masih kosong. Sebab takde satu pun barang-barang yang kena dengan bajet korang.

Sakit kaki yang mendapat, buang masa betul!

#4 Restock barang dapur masa sale kaw2 je!

Masa sale ni yang selalu ditunggu-tunggu sebab nak beli barang dengan harga yang paling murah katanya. Ambil barang sampai tak cukup dua troli. Tapi pernah terfikir tak, betapa ruginya kalau banyak barang yang dibeli tak terguna dan  tamat tempoh?

Kalau boleh elakkan lah perangai tamak sale macam ni, mak mertua tak berkenan tau.

Korang nak beli barang murah-murah, tapi yakin ke dengan kualitinya? Pakai tak sampai seminggu, terpaksa buang dan beli baru dek kerana rosak ataupun tak berfungsi lagi.

Double membazir! Jadi macam mana nak elakkan situasi ni? Senang je…

#5 Pergi je MR.DOLLAR, confirm semua settle!

Niat nak ikut trend, deko-deko rumah, jadi master chef instant dek kerana viral kat media sosial dah TAK tersekat lagi sebab bajet ciput. Sebab barang-barang yang korang nak, semuanya ada di MR. DOLLAR! Paling best, mesra poket tau. Fuhhh, lega tak?

Ada TIGA big why korang kena serbu MR.DOLLAR je lepas ni!

1) Harga barang2 hanya RM2 & RM5 je

Hanya di Mr. DOLLAR, pelbagai barangan hanya dijual pada dua harga sahaja iaitu RM2 dan RM5. Harga tetap hanya untuk korang, jadi tak payah risaulah kalau harga barang naik kat luar sana. Datang je MR.DOLLAR, settle masalah!

2) Ada Lebih 12,000 pilihan produk!

Macam2 pilihan disediakan. Dari barangan rumah, perkakas dapur, makanan dan macam-macam lagi. Sebut korang nak apa, semua ada kat MR.DOLLAR ni. Walaupun harga murah dan berpatutan, semua barang di MR.DOLLAR ni dijamin berkualiti.

 

3) Lebih kemas & selesa dari kedai-kedai berhantu yang lain

Bukan nak kata, tapi MR.DOLLAR punya konsep, amat memetingkan keselesaan pelanggan semasa ber-shopping. Jadi, kesemua cawangan MR.DOLLAR wajib mempunyai susun atur yang kemas dan berhawa dingin.

Takdelah korang kepanasan masa shopping nanti. Lagi satu, tak sakit mata dengan stok-stok barangan yang bersepah tu!

Barang murah, berkualiti dan tempat pun selesa. Nikmat apa lagi yang korang mahu dustakan?! Kalau rasa nak shopping like a king, moh ler serbu MR.DOLLAR berdekatan korang!

Mana yang masih tak tahu lokasi MR.DOLLAR berdekatan, check-it out kat link ni...

Sambil-sambil ber-shopping tu bolehlah join contest dari MR.DOLLAR, kalau bertuah boleh memang RM50 baucar tunai. Klik di sini untuk tahu info lanjut!

Double confirm puas hati…

Continue Reading
Advertisement