Connect with us

#news

Bibir jadi senget diserang Bell’s Palsy, Adibah Noor kini jalani rawatan

Selepas pelakon Faye Kusairi, artis serba boleh Adibah Noor mendedahkan telah diserang masalah saraf iaitu Bell’s Palsy yang menyerang bahagian muka sebelah kiri sejak tiga minggu lalu.

Menurut laporan Harian Metro, artis berusia 50 tahun itu berkata pada waktu sekarang dia masih menjalani rawatan fisioterapi sebanyak 12 sesi.

“Masa tu saya perasan ketika berkumur sewaktu gosok gigi. Secara tiba-tiba air terpancut keluar dari mulut dan macam bocor.
“Jadi saya pun pergi ‘shooting’ dan dapati bibir tidak dapat nak mengucapkan kata-kata seperti biasa. Ia macam senget sikit,” katanya.

Selain itu, penyanyi lagu Terlalu Istimewa itu juga berkata setelah menjalani 10 sesi rawatan terdapat banyak perubahan dan berharap keadaan semakin pulih.

“Sebelum ini kalau senyum bibir tak naik langsung. Sekarang okay lah sikit,” ujarnya.

Menurut Adibah, keadaan yang semakin pulih dan hampir sembuh menyebabkan dirinya tidak perlu untuk masuk ke dalam wad dan hanya perlu menjalani fisioterapi wajah.

“Kalau selepas ini saya rasa masih perlukan rawatan saya akan teruskan. Tapi, Insya-Allah mungkin selepas ini dalam lima ke enam kali lagi okay dah. Insya Allah,” tambahnya.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir)

Continue Reading
Advertisement

Trending