Connect with us

#brandedcontent

Boost beri ganjaran sehingga 6X ‘confirm’ dan nyatakan kini lebih senang dan lebih rewarding


Bagi sesiapa yang sudah biasa dengan trend eWallet, Boost bukanlah nama asing lagi apabila kita bercakap tentang pembayaran tanpa tunai. Malah, Boost merupakan antara eWallet yang mempunyai fungsi pembayaran terbanyak di Malaysia.

Daripada shopping di kedai atau online, pembayaran bil, tambah nilai prabayar hingga ke bayaran untuk produk-produk insuran, semuanya korang boleh bayar dengan Boost. Malah, mereka juga menambah fungsi pesanan makanan baru-baru ini iaitu Boost Makan.

Korang mesti dah biasa dengan program rewards kad kredit kan? Tapi bila eWallet ni, ada ke?

Tak banyak sebenarnya di pasaran dan Boost adalah salah satu eWallet yang menawarkan sistem pengumpulan points (yang digelarkan Boost Stars) melalui program BoostUP Rewards yang membolehkan anda mengumpul Boost Stars dan menebus ganjaran. Malah, dengan penerimaan Boost sebagai mod pembayaran yang luas, amat senang untuk mengumpul Boost Stars.

Pengenalan Boost Stars sebagai sistem rewards yang lebih mudah…

Baru-baru ini Boost telah menaik taraf program BoostUP mereka dan memperkenalkan Boost Stars iaitu sistem rewards yang lagi mudah dan telus sebagai pengganti kepada sistem rewards terdahulu iaitu Boost Coins.

Sebagai bonus pelancaran, semua pengguna Boost telah diberikan 4X ganjaran Boost Stars kepada baki Boost Coins mereka yang terdahulu. Sebelum ini, setiap transaksi korang lakukan akan memberikan Boost Coins yang berbeza mengikut nasib. Dengan Boost Stars, setiap transaksi memberikan Boost Stars yang terjamin menurut level korang dan semakin tinggi level, semakin banyak Boost Stars korang dapat.

Level juga telah diubah daripada 5 level ke 3 rank sahaja yang bergelar Red Recruit, Silver Sergeant, dan Gold General yang memberikan anda Boost Stars yang terjamin. Untuk setiap RM1 korang belanjakan, korang akan dapat 1 Boost Stars untuk Red Recruit, 2 Boost Stars untuk Silver Sergeant, dan 3 Boost Stars untuk Gold General.

Yang lebih menarik, korang boleh menggandakan Boost Stars yang korang dapat daripada perbelanjaan setiap bulan sebanyak 2-kali sekiranya korang tambah nilai Boost wallet dengan Online Banking sahaja. Ini bermaksud, seawal Red Recruit korang boleh dapat 2X Boost Stars secara terjamin berbanding level 3 terdahulu yang memberi Boost Coins sehingga 2X sekiranya bertuah!

Secara langsung, korang boleh dapat 6X Boost Stars secara terjamin pada rank Gold General dengan menggunakan kelebihan Online Banking Bonus!

3 Rank yang LAGI SENANG untuk korang kejar…

Korang pernah tak tengok level 5 Boost dulu dan terfikir “Hmm… banyak sangat ni nak kejar.” Dengan sistem Rank baharu ini, tak perlu runsing lagi. Kita semua berbelanja mengikut kemampuan dan Boost memberi ganjaran untuk setiap pembelian.

Kini, korang boleh naik taraf dengan berbelanja secara konsisten dalam setiap suku tahun berbanding mengejar perbelanjaan yang tinggi dalam masa 30 hari. Sebagai contoh, korang perlukan RM4,000 DAN 25 transaksi untuk ke level 5 dahulu. Sekarang, korang boleh berbelanja RM1,500 sahaja setiap bulan dalam suatu suku tahun dan korang akan menjadi Gold General!

Kalau dianggarkan perbelanjaan di bandar, internet dan bil phone sahaja sudah RM250, insurans diri RM200, barangan rumah sebulan RM600, duit minyak RM240, dan kalau shopping sini-sana atau online sikit RM210 sudah cukup RM1,500 sebulan. Dan semua ini boleh dilakukan melalui Boost!

Apa kelebihan kalau kita kejar Rank sehingga Gold General?

Seperti dinyatakan, lebih tinggi rank, lagi banyak Boost Stars anda dapat. Ini akan mempercepatkan proses untuk anda redeem macam-macam ganjaran melalui katalog BoostUP atau memenangi hadiah di Pick & Win.

 

Tahu tak sekarang ada Nissan Navara? Kalau anda follow Boost di laman sosial @myboostapp IG dan FB mesti anda pernah tengok pemenang-pemenang Pick & Win. Waktu nampak video pemenang Perodua Myvi tu, fuh.. jeles beb! Boost juga sentiasa membaharukan hadiah yang diberikan setiap bulan.

Sentiasa ada gadget macam iPhone 13, DJI Drone, dan macam-macam lagi hadiah lumayan. Tak rugi setiap bulan cuba. Mana tahu ada rezeki?

Bila rank dah tinggi, Stars pun berlambak-lambak lah kan? Boost menawarkan lebih daripada sekadar Cash redemption melalui katalog BoostUP. Ada Xiaomi Airdots, Xiaomi air purifier, barangan daripada Ogawa, headphone-headphone canggih pun ada.

Kalau korang tengok compare betul-betul 6X Stars korang dapat dengan nilai dia, boleh dapat sebenarnya. Tak percaya? Cuba compare katalog barangan program loyalty lain. Mahal! Kalau nak cepat, voucher kecil-kecil pun ada banyak.

Bukan ITU sahaja, ada satu yang paling best! Bila sampai Gold General, anda boleh dapat diskaun sehingga 10% pada bil, bayaran postpaid atau tambah nilai prepaid! Come on guys, siapa nak bagi diskaun 10% bil-bil korang selalu? Gila kan.

Usaha yang disemai bersepadan dengan Rewards yang dinikmati…

Memang ada banyak pilihan diluar sana. Namun, Boost merupakan satu-satunya eWallet yang support banyak jenis pembayaran yang diberi Boost Stars dan ini memudahkan korang untuk mengumpul dan menukarkannya kepada pelbagai ganjaran.

Tambahan pula, Boost sangat aktif dalam menjalankan pelbagai jenis promosi sama ada cashback atau ganjaran Boost Stars dan sentiasa mengupdate katalog BoostUP dan Pick & Win mereka dengan pelbagai ganjaran baru.

Jadi memang tak rugi. Lebih banyak anda gunakan Boost, lebih banyak ganjaran anda dapat dan menjadi lebih rewarding.

Continue Reading
Advertisement