hubungi kami

TikTok

‘Broken’ pakwe curang, penangan ayat padu abang Grab buat wanita ini tergamam!

Tular di media sosial, seorang wanita yang teresak-esak menangis kesedihan apabila mendapat tahu teman lelakinya curang telah meraih perhatian netizen di media sosial.

Menceritakan kembali kejadian itu, wanita yang dikenali sebagai Alya memaklumkan dia telah menggunakan perkhidmatan e-hailing Grab untuk pergi ke semua pasar raya bagi merawat hatinya yang sedang luka.

@itsaly4a

Cite dia, aku order grab nak pi mall sebab nak healing sorang sorang. So the reason why i record time ni, konon nak record acah healing la, pndang luar tingkap sambil nangis HAHAHAH ngok. Pastu abg grab nampak, and tnye “Kau ok tak” lpstu dia hulur tisu and dia ckp “aku nak kau tahu, kalau kau ada anything to share, aku ada and boleh dengar” So aku pun cerita knp aku sedih. Patu dia nasihat la. Tu yg meleleh leleh air mata sbb mata masuk habuk. Tebal woo habuk yang masuk, aduuu. Pastu masa malam nak balik tu, hujan lebatt! Patu tkde grab bole amik aku sbb kawasan yg aku nak lalu tu banjir wehh kat area alam budiman😭 Aku dh risau kene tidur kat setia city mall tu ha😭 Nasib baik Allah hantarkan sorg pakcik grab ni, dia tolong lalu jalan jauh utk sampai ke palam. So malam tu aku selamat sampai uni aku😂 Moral of the story, stay strong geng!! Takyah nak acah healing cm aku😂😂 Duduk je rumah, kang sangkut kt banjir tak pepasal😂😂 #healing #banjir

♬ Dia Yang Kau Pilih – Shahir

Sambil mengenangkan nasib yang telah menimpanya, dia melihat pandangan luar di cermin kereta sambil menangis telah menarik perhatian pemandu Grab pada ketika itu.

Bimbang dengan keadaannya, pemandu Grab terus bertanyakan apa yang berlaku kepada dirinya dan Alya mendedahkan kisah sebenar yang berlaku.

“Hey, kasih sayang yang kau bagi adalah kepada tempat yang salah. Sayang yang kau tengah bagi ni, kau bagi dekat orang yang salah. Kau rasa lepas apa yang dia buat macam ni, layak ke dia dapat kasih sayang kau?,” soal pemandu itu.

Bukan itu sahaja, pemandu Grab itu turut menegaskan Alya sepatutnya menyayangi diri sendiri terlebih dahulu dan jangan memperendahkan martabat wanita disebabkan oleh seorang lelaki.

Malah, pemandu Grab itu turut meminta agar Alya jangan ulangi kesilapan yang sama dengan memberika peluang kedua kepada teman lelakinya itu.

“Kita manusia semua ada value tau, takkan kau nak rendahkan value kau semata-mata untuk orang yang macam ini?
“Lepas dia dah tinggalkan hubungan baharu dia dan dia datang balik dekat kau, kau nak dekat dia balik ke? Tolonglah jangan, jangan diperbodohkan buat kali kedua,” tegas pemandu itu kepada Alya.

Dalam pada itu, sebelum menamatkan sesi luahan mereka, pemandu Grab itu turut menitipkan pesanan agar Alya terus kuatkan diri dalam menghadapi dugaan dimana percintaan itu adalah tidak indah seperti yang dijangkakan.

“Kau kena kuatkan diri kau, lelaki itu datang sekadar persinggahan sahaja. Dia cuma nak bagi kau belajar something je,” tegas pemandu tersebut.

Sumber: TikTok @itsaly4a

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement