hubungi kami

Selebriti

“Buat apa nak gaduh2..” – Che Ta jual murah, mahu semua merasa pakai inai

Pelakon jelita Rozita Che Wan meminta orang ramai tidak membandingkan produk inai, Mazaville hasil kerjasama bersama temannya Anas Zahrin dengan usahawan lain.

Menerusi satu hantaran di laman Instagram, Rozita atau mesra disapa sebagai Che Ta itu yakin dengan bahagian rezeki ditetapkan Allah SWT dan tidak perlu mengutuk sehingga menjatuhkan bisnes orang lain.

“Rezeki Allah sangat luas, buat apa nak gaduh gaduh. Buat apa nak sakit hati sesama sendiri, hampa pun kalau satu kek yang besar tu kalau nak makan sorang, takkan habis. Mesti kena kongsi dengan orang lain.

“Che Ta is Che Ta, tolong jangan banding dengan orang lain. Berniagalah dengan cara yang jujur, takkan nampak hebat pun hampa kalau korang asyik kutuk atau jatuhkan orang lain. Setiap rezeki kan dah tertulis,” katanya.

Menurut pelakon berusia 49 tahun itu, masing-masing mempunyai matlamat sama dalam menjalankan bisnes yang boleh berkongsi rezeki antara satu sama lain.

“Simple je korang, kita niaga sama sama. Kita dapat rezeki sama sama, rezeki untuk dikongsi bukan untuk dibolot seorang. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua ya.
“Kalau nak inai warna maroon rose ala ala fresh boleh la pakai Inai Che Ta, kalau nak pakai inai selain warna inai yang kami buat ni, brand lain pun ada.. takda hal pun korang nak kongsi,” ujarnya lagi.

Sementara itu, dia turut menjelaskan alasan mengapa inai keluarannya dijual dengan harga RM15 yang menghasilkan warna ‘maroon’ kepada si pemakai.

“Kami tak kacau siapa-siapa. Kami jual harga RM15 ni pun sebab kami nak semua merasa pakai inai Che Ta. Tak kisah la korang jual inai ke apa, rezeki Allah SWT kan luas,” luahnya.

Selain Che Ta, selebriti popular Neelofa turut mengusahakan bisnes inai sehingga terdapat segelintir pihak membuat perbandingan kualiti produk milik kedua-dua artis tersebut.

Sumber: Instagram Rozita Che Wan

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement