Connect with us

#celeb

“Bukan sebab nak tunjuk baik..” – Faezah Elai ikhlas sayang anak tiri sepenuh hati

Sempena ulang tahun kelahiran anak tirinya Luq Adam, pelakon jelita Noor Faezah Md Elai atau lebih mesra dikenali dengan nama Faezah Elai berkongsi kisah tentang anak lelakinya itu di laman Instagram miliknya.

Menurut pelakon berusia 38 tahun itu, dia mengakui tanggungjawab sebagai seorang ibu tiri adalah satu tugas yang mencabar untuk dilalui dalam kehidupan seharian.

“Disebabkan cheq takdak baby boy, so Adam ni memang cheq jaga daripada umoq dia 2 tahun.. walaupun dulu dia pening pasai apa dia ada 2 mak, and adik2 dia ada 1 mak,
“Tapi lani dia dah faham sebab dia dah besaq.. walau cheq tak penah habaq that i’m his step mom..atk tau la sapa yang habaq.
“Adam dgn Aurora ni muka sama ikut daddy depa.. and he loves adik dia sangat and he is a protective brother.. tapi adik2 dia masih pening pasai apa abg chik depa ada 2 mak..
“Kalau time abang chik depa nak balik kat mak sana,Dea and Aurora will asked why cant we come along with abang chik.. pening woo nk jwb,” kongsinya.

Meskipun ikatan yang terjalin antara mereka adalah beranak tiri, Faezah menjelaskan dia tetap menjalankan tanggungjawab dan memberikan sepenuh kasih sayang kepada Adam dengan hati yang ikhlas.

Pelakon drama Rumah Siti Khadijah itu turut memberitahu bahawa dia sangat tegas dengan semua anaknya terutama sekali dalam perihal ilmu agama.

“I’m quite strict with my kids including Adam.. that’s because i want him to understand how cruel this world is without ilmu Allah.. he sometimes gets annoyed when I keep asking about his solat,” jelasnya lagi.

Pada akhir kapsyen, Faezah sempat menitipkan kata-kata semangat buat semua wanita yang bergelar ‘ibu tiri’ supaya menyayangi anak tiri dengan seikhlas hati berniat kerana Allah, bukan untuk menunjuk diri baik.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet kagum dengan niat baik pelakon tersebut malah ada yang turut berkongsi pengalaman yang sama.

Semoga diberi ganjaran lipat kali ganda

Nampak tegas, tapi mahukan yang terbaik buat anak2

Saya pun jaga anak2 kerana Allah

Terdahulu, dia berkahwin dengan pengarah Heykal Hanifah pada September 2011. Hasil perkongsian hidup itu, pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata bernama Dealova Heyrinna dan Aurora Heyrinna.

Bagaimanapun dalam masa yang sama, dia turut menjaga tiga anak tirinya iaitu Luqman Hakim, Sarah dan Luq Adam.

Sumber: Instagram Faezah Elai

Continue Reading
Advertisement