hubungi kami

Branded Content

‘Cafe hipster’ pun tak tertanding, warung2 di Malaysia syurga makanan lazat!

Masih ada lagi ke member-member korang yang suka judge kedai makan berdasarkan penampilan gerai tersebut.

Ia mungkin kecil, tampak sederhana dan tidak se-gah restoran serta kafe ternama, namun warung humble beginilah yang selalu digilai oleh rakyat Malaysia. Beratur dua tiga jam pun tak jadi hal, betul tak?

Rindu nak warung hunting, makan sedap-sedap!

Tipulah kalau korang tak rindu nak melepak dua tiga jam kat warung macam dulu-dulu. Dari segelas teh tarik tetiba je dah beranak jadi tiga gelas. Punyalah syok berbual sambil makan minum.

Paling best bila rancang dengan travel buddys, merantau semata-mata cari makan sedap-sedap dekat negeri orang.

Kedai makan tepi jalan je, tapi sajiannya tiada tandingan. Bonus harga dia tak payah cerita, sangat berpatutan! Mesra poketlah senang cerita.

Paling best, bila dapat bertukar-tukar dan kongsi sikit Mi Udang padu kawan semeja. Aduh, memang ngam sungguh!

Biasalah, kalau pesan dua mangkuk banyak sangat, bila order satu tak cukup pulak kan? Cara paling senang, share je dengan member. Fuhhhh,

Punyalah hebat penangan air tangan tukang masak di warung dan kopitiam ni, bila dah tak dapat travel sekerap dulu, momen-momen lepak dengan member pun boleh korang flashback balik. Iye lah pasal rindu sangat kan. Tapi dengan keadaan sekarang makan-makan di warung dah tak sama macam dulu!

Kembalikan nostalgia semangkuk mi udang & mi tomyam panas!

Dengan situasi sekarang, ramai yang lebih memilih untuk mengambil langkah berjaga-jaga dengan take away makanan dari makan kat kedai. Tapi, ramai yang mengadu makan kat rumah tak feeling macam dine in kat warung atau kopitiam, betul tak?

Sebenarnya ada satu cara simple yang korang boleh cuba dan paling penting rasa sebijik macam kat warung! Mudah saja, pasal Mi MAGGI®  ada keluarkan produk baharu Mi MAGGI® Udang Pedas Utara & Tom Yam Kaw baharu, citarasa Malaysia yang pastinya mengimbau kenangan lama. Sediakan saja meja makan macam di kopitiam atau warung dan nikmati Mi MAGGI®  Udang Pedas Utara & Tom Yam Kaw baharu.

MI MAGGI® Udang Pedas Utara & Tom Yam Kaw baharu ni dilengkapi dengan mi yang di adun menggunakan gandum Australia bagi mendapatkan tekstur mi yang lebih kenyal.

Lazatnya macam masa dulu dulu bila kita selalu kunjung ke warung atau kopitiam untuk menikmati semangkuk mi udang & mi tom yam bersama kawan-kawan

Mi MAGGI® Udang Pedas Utara

Manakala, perisa Mi MAGGI®  Udang Pedas Utara diperbuat dengan belancan, serbuk udang, cili, lada dan rempah ratus dimasak sehingga membentuk pes autentik yang kaw agar mampu membangkitkan selera sama ada untuk makan tengahari atau makan malam korang! Bila korang masak je aroma sajiannya menjentik selera!!  Setiap peket Mi MAGGI® Udang Pedas Utara pula datang dengan bawang merah goreng rangup, memang padu!

Mi MAGGI® Tom Yam Kaw

Yang best nya Mi MAGGI® Tom Yam Kaw ni  diperbuat dengan gabungan serai, daun limau purut, ditambah pula dengan cili, lada hitam, dan bawang merah dan bawang putih menghasilkan pes perencah yang kaw, sah ohsem!  Cukup rasa masam, pedas dan manis-manis tomyam dan semestinya memang kaw & lazat sebijik macam makan kat kedai tom yam.

Yang best nya MI MAGGI® Tom Yam Kaw baharu ni datang dengan hirisan sayur-sayuran yang datang dalam setiap pek. Memang best!

Hirup sampai ke titisan terakhir!

Keenakan kedua-kedua MI MAGGI®Udang Pedas Utara atau Mi MAGGI® Tom Yam Kaw memang tak terkata! Confirm akan mengubat rindu korang lepak di kopitiam atau warung dengan hanya pekena semangkuk!

Ehhhh dah-dahlah tu berangan, dapatkan dulu Mi MAGGI®Tom Yam Kaw Kaw atau Udang Pedas Utara. Barulah dapat realisasikan warung atau kopitiam di rumah sendiri!

Boleh juga dapatkan MI MAGGI®Udang Pedas Utara atau Mi MAGGI® Tom Yam Kaw di dengan klik je link bawah ni!

Shopee: https://shopee.com.my/MAGGI-Perisa-Udang-Pedas-Utara-5x89g-i.13377506.12918863052?sp_atk=3e40eaad-449a-43bf-a11d-592e37af321c

https://shopee.com.my/MAGGI-Perisa-Tom-Yam-Kaw-5x88g-i.13377506.11554050140?sp_atk=41e12898-9591-45a7-830d-dcb946ddbd48

Lazada: https://www.lazada.com.my/products/maggi-perisa-udang-pedas-utara-5x89g-i2570148402-s11457827327.html?search=store?spm=a2o4k.10415192.0.0.24901a1blFV1H5&search=store

https://www.lazada.com.my/products/maggi-perisa-tom-yam-kaw-5x88g-i2570024900-s11457395638.html?search=store?spm=a2o4k.10415192.0.0.24901a1blFV1H5&search=store

Segala maklumat lanjut layari laman rasmi MAGGI, boleh pergi je kat sini!

#MAGGI #EnakSajianMengimbauKenangan

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Fuhhhhhhhh! (Dihembus)

Sambung Baca
Advertisement