hubungi kami

Selebriti

Baru seronok jawab dah kahwin, Sharifah Amani tergamam disoal tentang anak

Pelakon bertubuh genit, Sharifah Amani berkongsi pengalamannya hadir ke sebuah majlis perkahwinan bersama suami tercinta, Ahmed Faris Othmen pada dua hari lalu sehingga menarik perhatian ramai.

Pergi kenduri, orang tanya bila nak kahwin?

Menerusi ciapan dimuat naik di laman Twitter miliknya, pemilik nama Sharifah Amani Syed Zainal Rashid Al-Yahya memberitahu dia ditanya oleh seorang wanita beberapa soalan.

“Bila nak kahwin?”soal wanita berkenaan kepada Sharifah Amani.

Rasa lega dah kahwin…

Dengan penuh rasa bangga, pelakon berusia 36 tahun itu menjawab sambil menunjukkan kepada wanita berkenaan dia hadir ke majlis perkahwinan bersama suami.

“Pertama kali saya jawab ‘Itu suami saya’,”jawabnya.

Mana baby?

Namun, apa yang membuatkan anak perempuan kepada pelakon, Fatimah Abu Bakar tergamam apabila disoal tentang anak.

“Baru rasa best, Auntu tu tanya pulak “mana baby?”katanya.

Sebaik sahaja mendengar kepada soalan cepumas tersebut, dia merasakan wanita berkenaan benar-benar pandai berkata-kata sehingga mampu membuatkan dirinya terdiam.

Cuba ikut tips ni, mesti jadi…

Ciapan berkenaan mendapat pelbagai reaksi di kalangan netizen di mana masing-masing turut berkongsi pengalaman sendiri. Malah, ada juga berkongsi tips bagi mengelak daripada disoal berkaitan anak.

Patut cakap, sayalah baby tu

Makcik tu sebenarnya tak ada topik nak bercakap

Dalam pada itu, Sharifah Amani turut menjelaskan wanita yang mengajukan soalan berkenaan bukanlah biadap apabila bertanya tentang anak, sebaliknya dia tidak mempunyai topik perbualan.

“Taklah, dia comel. Saya rasa dia tak tahu nak cakap apa apabila saya tunjuk SuaMed (suami). Jadi, dia coverline dengan soalan lain,”jawab Sharifah Amani.

Percayalah, lepas dapat anak seorang pun mesti akan tanya lagi dan lagi

Selain itu, ada juga percaya soalan mengenai perkahwinan dan anak-anak tidak akan sampai ke titik noktah kerana ada sahaja topik akan cuba dibangkitkan.

Sekadar info, Sharifah Amani dan Ahmed Faris Othmen mendirikan rumah tangga pada 10 September 2022 dan majlis diadakan secara tertutup selain diraikan dengan kehadiran kira-kira 200 tetamu termasuk ahli keluarga dan kenalan rapat sahaja.

Sumber: Twitter @sharifahamani

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sedang memerhati anda...

Sambung Baca
Advertisement