Connect with us

#celeb

Che Ta bawa watak wanita tua, nafi mahu berlakon jadi cantik saja

Hampir 15 tahun bergelar anak seni, pelakon Rozita Che Wan kecewa apabila namanya digugurkan oleh sebuah produksi selepas ada pengarah yang tidak yakin dia mampu membawa watak wanita biasa.

Menurut laporan BH Online, ini kerana dia yang mesra disapa Che Ta pernah menjayakan watak pengemis selekeh dalam telefilem Dosa Siapa pada 2011 sehingga tersenarai Top 5 kategori Pelakon Drama TV Wanita, Anugerah Skrin (ASK).

“Sebelum itu, saya pernah berlakon dalam telefilem bersama Fauzi Nawawi. Dalam cerita itu, saya membawa wanita isteri yang dilacurkan suami sehingga dijangkiti HIV/AIDS,” katanya.

Berikutan itu, pelakon berusia 48 tahun tersebut menafikan dia hanya mahu membawa watak yang berpenampilan cantik sebaliknya sanggup menyahut cabaran dengan pelbagai karakter.

“Saya memang terkejut. Mungkin selama ini, dia hanya nampak saya di Instagram (IG). Tidak mengapalah, saya berserah dalam soal rezeki. Kalau ada, adalah,” ujarnya.

Selain itu, pengarah dan penerbit Haji Zeel ada memuat naik sedutan lakonan aktres tersebut dalam telefilem My Future Husband yang ditayangkan di Astro Citra dan Citra HD, semalam.

Menerusi telefilem berkenaan, dia telah disolek menjadi wanita tua sehingga mengundang perhatian penonton yang seakan-akan tidak percaya melihat sisi lain aktres tersebut.

Pertama kali tengok tanpa bulu mata

Tapi tetap cantik

Sampai tak perasan!

Macam ni lah baru pelakon versatil, bukan meletakkan paras rupa semata-mata! Bakat tu penting, baru ramai hargai dan kekal relevan dalam industri.

Sumber: BH Online (Zaidi Mohamad) , Instagram Fadzil Teh

Continue Reading
Advertisement