hubungi kami

#celeb

“Salah kami jugak…”-Che Ta terkilan akaun IG Aaisyah Dhia Rana 1.5 Juta pengikut hilang

Pelakon jelita, Rozita Che Wan atau dikenali Che Ta meluahkan rasa sedih dan terkilan apabila akaun Instagram milik anak perempuannya iaitu Aaisyah Dhia Rana hilang dari platform Instagram (IG).

Berita tersebut dikongsikan oleh Che Ta menerusi akaun IG miliknya semalam.

Tak tau nak habaq macam mana, akaun IG anak kami 1.5 juta followers hilang

Menurut figura cantik itu, Instagram anaknya yang mempunyai jumlah pengikut sebanyak 1.5 juta hilang begitu sahaja. Maklumnya, akaun tersebut tidak boleh recover dan mereka tidak mempunyai rezeki untuk mendapatkan semula.

Berikutan itu, isteri kepada pelakon Zain Saidin telah membuka akaun baharu untuk anak tunggal perempuannya itu. Dan, akaun tersebut akan dipantau oleh dirinya sendiri dan suami.

“Tak tau nak habaq (cakap) macam mana, akaun IG anak kami yang 1.5 juta followers hilang. Hampa (korang) kalau nampak posting ni, hampa pi follow akaun baru dia na @aaisyahdhiaranaofficial ,”tulisnya. 

Pemilik nama Rozita Abu Bakar itu berkata, dia terkilan kerana akaun terdahulu merupakan tempat baginya memuat naik foto dan aktiviti harian anaknya. Bahkan, gambar percutian mereka sekeluarga turut dikongsikan di akaun tersebut.

Memetik laporan Gempak, selebriti berusia 49 tahun itu mengatakan hal tersebut berlaku gara-gara peraturan Instagram yang melarang individu di bawah usia 12 tahun dan ke bawah menggunakan platform tersebut.

“Sebenarnya, IG Aaisyah ini diambil semula oleh Instagram sekitar Mei lalu. Mereka ingat Aaisyah sendiri yang menguruskan akaun itu sendiri.”jelas Che Ta.

Che Ta berkata, perkara tersebut sebenarnya salah dirinya dan suami juga kerana tidak meletakkan ‘managed by mom’ atau ‘managed by dad’ pada ruangan bio.

Terdahulu, Che Ta memberitahu dirinya dan suami tidak merancang untuk menambah cahaya mata selepas anak bongsu mereka, Aaisyah Dhia Rana yang kini berusia lapan tahun.

Sumber: Instagram @rozitachewan1, Gempak (Izwan Isa)

Sambung Baca
Advertisement