Connect with us

#viral

Dah 18 tahun kahwin, remaja masih ‘suka’ lihat ibu bersama bekas kekasih?

Apabila golongan ‘darah muda’ menggunakan media sosial, segelintir mereka kadang kala tidak berfikir panjang sebelum memuat naik posting sehingga terpaksa berdepan kecaman warganet.

Terbaru, seorang remaja perempuan didakwa lebih gemar jika ibunya menjalin hubungan cinta dengan bekas kekasih wanita itu meskipun sudah mendirikan rumah tangga sejak 18 tahun lalu.

Seorang pengguna laman Twitter, @shasharyzal berkongsi tangkapan skrin video remaja itu dari aplikasi TikTok sekali gus mempersoalkan mengapa perlu ‘feeling’ sebegitu kerana sudah bergelar seorang anak.

‘>>>>>>’ bermaksud lebih baik?

“Kat TikTok ada budak pempuan umur 17 tahun cakap dia ‘ship’ (sokong/suka) mak dia dengan bekas teman lelaki lama sebab bekas kekasih mak dia lagi tampan daripada bapa kandung dia.
“Pastu letak hashtag #tolonglacerai. Kenapa ye diorang ni?,” soal @shasharyzal.

Menerusi video berdurasi 16 saat itu, remaja berkenaan menyatakan bekas kekasih ibunya itu berusia 36 tahun namun masih kelihatan ‘hot’ seperti aktor Hollywood iaitu Tom Hiddleston.

“Sudah 18 tahun sejak ibu saya berkahwin tapi saya masih suka ibu saya dengan ‘bekasnya’,” tulis remaja tersebut semalam.

Selain itu, dia mengakui lelaki berkenaan masih memegang status bujang selain ada mengikuti akaun Instagram miliknya.

Ciapan dimuat naik @shasharyzal itu diulang kicau ratusan kali dan menerima hampir 100 komen netizen yang rata-rata mengutuk tindakan ‘tidak masuk akal’ remaja terbabit.

Warganet berkata, remaja itu tidak akan wujud di dunia tanpa bapa kandungnya. Jadi mengapa perlu seolah-olah ‘memuja’ personaliti atau ketampanan bekas kekasih ibunya.

Ramai yang sokong pulak tu!

Bagi nasihat elok2, budak baru nak kenal dunia…

Orang serabut pasal SPM, dia banyak masa terluang

Sebab tu budak2 kena pergi sekolah!

Bagaimanapun, carian di TikTok mendapati video remaja tersebut dipercayai telah ‘ghaib’ dengan menyahaktifkan akaun miliknya sejurus selepas tular di Twitter.

Sumber: Twitter @shasharyzal

Continue Reading
Advertisement