Connect with us

#brandedcontent

Di sebalik pesanan, berganda kebaikan, pesanan anda, Raya terbaik untuk orang lain

Selalu kita dengar ayat “dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain” dan kalau kita berbual dengan orang sekeliling kita pun, topik yang famous mesti berkaitan dengan rezeki. Tapi korang tahu tak, lagi banyak kita berkongsi, lagi banyak rezeki yang datang. Tambah pula dalam bulan Ramadan yang penuh keberkatan ni. 

Rezeki ni datang dalam pelbagai bentuk dan cara, tapi kitorang ada cara yang lebih senang untuk korang berkongsi rezeki yang ada, bukan sahaja korang dapat pahala, malahan korang dah membantu memberi kebahagiaan kepada orang lain juga.

Kongsi rezeki guna handphone je!

Nak tahu tak macam mana? Meh kami kongsikan cara yang mudah dan korang hanya memerlukan handphone korang je!

Untuk pengetahuan korang, pada bulan yang mulia  ini, Grab mengadakan kempen “Di Sebalik Pesanan, Berganda Kebaikan” yang bermaksud setiap pesanan yang korang order di Grab adalah Raya yang terbaik untuk orang lain. 

Selain daripada itu,  tujuan kempen ini diadakan ada lah untuk membantu abang-abang, kakak-kakak rider Grab dan penjual-penjual diluar sana untuk menjana pendapatan. Jadi apa kata korang ambik peluang yang ada ni dan support diorang.

Jadi pada bulan yang mulia ini, tak salah kalau kita menghulurkan sedikit sokongan untuk diorang, sekurang-kurangnya dapat jugalah kita membuat hari-hari diorang gembira.

Promosi hebat untuk korang yang awesome!

Yang bestnya, untuk menunjukkan sebagai tanda terima kasih diatas sokongan yang korang berikan, Grab ada menyediakan pelbagai promosi yang korang boleh gunakan ketika membuat pesanan.

Nak tahu tak apa? Tengok dekat bawah ni:

Macam-macam ada, dari Ramadan sehingga lah tawaran Royal Hebat yang boleh cecah sehingga 30% diskaun! 

Wah! Awesome gila! Nak lebih info, klik SINI.

 

Grabfood

Teringin Tealive dan Boat Noodle untuk berbuka? Order je dekat GrabFood, berbuka dengan ramadan favourites korang dan nikmati diskaun  sehingga 30% off untuk menu-menu terpilih + 30% off (sehingga RM8) 

Kod: RAMADANDEALS

Terma & Syarat:

  • Diskaun sehingga RM8
  • Minimum spend RM25
  • 6 kali penggunaan
  • Sah sehingga pukul 5 PM (Order awal sebelum berbuka puasa untuk mengelakkan waktu puncak sebelum waktu Iftar)

Order je dari rumah via GrabFood dan masukkan promo code atau korang boleh membuat pesanan dekat restoran dan bayar via GrabPay

GrabMart

Nak masak tapi tak cukup bahan? Jangan risau, GrabMart kan ada, dalam masa 30 minit je pesanan korang akan dihantar oleh abang dan kakak rider Grab. Dapatkan diskaun sehingga 30% untuk barang-barang rumah terpilih dan 30% off untuk order anda (sehingga RM8).

Kod: RAMADANDEALS

Terma & Syarat:

  • Diskaun sehingga RM8
  • Min spend RM30
  • 5 kali penggunaan per pax
  • Sah sehingga pukul 5PM

Sah digunakan di:

Lembah Klang
1. Mahnaz Food
2. Mynews
3. HeroMarket
4. Hokkaido Baked Cheese Tart
5. Guardian

Berbelanja di GrabMart dan masukkan promo code ketika checkout barangan korang dan nikmati diskaun sehingga RM8

GrabPay

Apa kata dari korang bayar guna cash kan, gunalah GrabPay, zaman sekarang kan semua cashless tambah pula dengan COVID-19 yang masih lagi berleluasa, dengan adanya GrabPay korang boleh elakkan dari bersentuhan dan boleh dapat 30% off! Seronoknya!

Sah di outlet yang terpilih sahaja

1. Domino’s (Di restoran, untuk kombo yang terpilih sahaja)
2. Fashion Valet (Boleh digunakan secara Offline + Online dengan menggunakan Kod Promo GRABRAYA)
3. Mydin
4. Watsons (Di store + Online)
5. ZALORA (Di app Zalora sahaja)

dan banyak lagi..

Kalau korang buat bayaran menggunakan GrapPay, diskaun akan ditolak secara auto kecuali jika korang berbelanja di:
Zalora: GRABZALORAYA
Fashion Valet: GRABRAYA (ONLINE SAHAJA)

*Jangan lupa masukkan kod untuk dapatkan diskaun tau! Dari makanan sampai shopping baju raya, pakai je GrabPay

GrabExpress

Pesan Goodies Ramadan korang dari penjual secara online dan pilih penghantaran 4 jam dengan harga tetap dari RM5 (untuk pengguna semasa). Tapi kalau korang baru nak gunakan GrabExpress? Dapatkan penghantaran 4 jam percuma 3 kali pertama dengan menggunakan kod promo RAMADANDEL (tawaran sah di Lembah Klang sahaja).

Kod: RAMADANDEL

Syarat & Terma: Percuma 3 x 4 Jam penghantaran untuk pengguna baru
Masukkan kod promo semasa checkout
Sah sehingga: 9 April – 24 Mei

Untuk ketahui maklumat lanjut, klik sini.

GrabKaodim

Alamak, esok ada orang nak datang beraya, rumah tak kemas lagi, aircond pun tak servis lagi. Apa susah, Grabkaodim kan ada. Get your rumah Raya-ready!

Terma & Syarat:

-Promosi ini bekerjasama dengan Kaodim
-Diskaun untuk setiap perkhidmatan akan berbeza-beza bergantung pada had yang ditentukan jumlah untuk setiap kod promo.
-Tertakluk pada terma dan syarat selanjutnya.

GrabReward

Ramadan adalah bulan puasa, solat, Zakat dan persiapan untuk Raya juga. Umat Islam akan membuat sumbangan kepada organisasi amal & berusaha ke arah mengurangkan kemiskinan dan kelaparan. Kini di GrabRewards, setiap pengguna boleh menggunakan Mata GrabRewards yang ada untuk disumbangkan kepada yang memerlukan pada bulan Ramadhan, korang tak perlu risau, dengan GrabRewards, semuanya mudah

Senarai organisasi:

1. Islamic Relief Malaysia
2. PERTIWI Soup Kitchen
3. Fugee School
4. PuakPayong
5. Muslim Volunteer Malaysia

Pengguna boleh menggunakan GrabRewards Points untuk menderma
– Sumbang dari 800 Mata GrabRewards (bersamaan dengan RM5)
– Korang boleh menderma berkali-kali tau

GrabGifts

Apa kata tahun ni, korang buat kelainan sikit dengan menghadiahkan kad GrabGifts kepada orang-orang yang tersayang, takpun hadiahkan kepada kawan-kawan korang sebagai tanda isyarat ringkas menghargai Ramadan ini dan sebagai hadiah Raya yang sempurna.

Korang boleh membeli baucar GrabGifts berlainan denominasi untuk GrabFood, GrabCar, GrabExpress dan GrabMart untuk orang tersayang atau sebagai hadiah.

Klik SINI untuk beli

Nilai baucar yang boleh korang beli adalah:
Makanan: RM10, RM20, RM30, RM50, RM80
Mart: RM10, RM20, RM30, RM50, RM80
Pengangkutan: RM5, RM10, RM20
Ekspres: RM10, RM20

Satu pesanan, berganda kebaikan

Siapa sangka hanya dengan satu order je korang dah kongsi rezeki dan keberkatan dalam bulan ramadan ini dengan orang lain. Lagipun sekarang semuanya dihujung jari, dengan adanya Grab, korang dah berikan RAYA untuk orang lain. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada korang semua. 

Selamat beramal! 

Sila layari laman web kempen Grab Ramadan Deals untuk lebih info grb.to/GrabRAMADANDEALS

Seorang penulis konten yang kuat berangan dan habiskan sisa masa dengan binge-watching Netflix

Continue Reading
Advertisement

Trending