Connect with us

#viral

Diminta sedar diri tiada harta, pemuda syukur mampu beli kereta lusuh RM2,000

Niat seorang pemuda yang ingin mengenali seorang gadis dipandang serong oleh individu lain selepas memuat naik sebuah video di aplikasi TikTok.

Pada mulanya pemuda tersebut, Hamizan Ismail menyatakan hasrat untuk berkawan dengan seorang gadis yang dikenali sebagai Yana Sadrudin walaupun sedar dirinya kurang menarik berbanding jejaka lain.

Saya ikhlas nak kawan dengan awak!

@mizan11_

#stitch dengan @Yana_sadrudin28 HMMM saya sedar diri ☹️ #fyp #fypシ #zybzca #esekeli

♬ bunyi asal – Muhd Hamizan – Muhd Hamizan

Bagaimanapun, video itu menerima satu komen daripada seorang individu meminta dirinya supaya mencerminkan diri terlebih dahulu sebelum mahu mengenali seseorang yang lebih cantik dan popular seperti gadis tersebut.

Tolong sedar diri, jauh beza

Tidak berdiam diri, pemuda yang mesra disapa Mizan itu menghasilkan satu video baru dengan mengakui bahawa dirinya tiada rupa atau harta namun tetap bersyukur dengan apa yang dimiliki selama ini.

Saya minta maaf sebab saya tak sama macam orang lain

@mizan11_

Balas kepada @syasyanadia71 terima kasih atas nasihat kak 🥰, saya mintak maaf sbb taksama mcm org lain #fypシ #esekeli #zybzca #foryourpage

♬ bunyi asal – Muhd Hamizan – Muhd Hamizan

“Saya tahu jauh beza. Saya tak kaya pun macam orang lain tapi tetap bersyukur dengan apa yang ada. Saya ada kereta, beli di Facebook RM2,000.
“Biasa-biasa je. Ada yang dah pecah, patah. Ni jelah yang ada, okay lah buat pakai. Terima kasih ingatkan saya, tak ambil hati pun,” katanya.

Video berdurasi seminit itu dihujani komen warganet yang meluahkan rasa sebak kerana Mizan tetap ‘cool’ dan tidak melatah walaupun dipandang rendah selain menitipkan semangat buat pemuda berkenaan.

Kaya dengan kesabaran & adab

Awak buat saya menangis

Kami tetap sokong ‘brader’!

Moga dimurahkan rezeki

Jauh di sudut hati, memang sedih apabila mengenangkan nasib. Namun dengan sifat bersyukur, mudah-mudahan Allah berikan kekayaan bukan hanya dari segi harta, malah juga budi pekerti dalam kehidupan seharian.

Sumber: TikTok @mizan11_

Continue Reading
Advertisement

Trending