hubungi kami

Selebriti

Dr Erin akui sukar istiqamah, banyak kali taubat tapi belum berjaya tutup aurat

Bekas isteri pendakwah bebas, Da’i Farhan iaitu Dr Erin mengakui sukar bagi melaksanakan istiqamah dalam usaha untuk tampil mengenakan hijab.

Menurut Erin atau nama sebenarnya Noorainul Naqim Mohd Radzi, dia sudah cuba sebaik mungkin dengan memohon ditetapkan pendirian untuk berubah tetapi masih belum berjaya.

Bagaimanapun, wanita berusia 42 tahun itu berkata, dia tidak berputus asa sebaliknya akan terus berusaha mencari jalan untuk menutup aurat.

“Bagi yang mendoakan saya tutup aurat, doa baik-baik tu TQVM. Bukan saya tak hargai tapi itu lah.. hanya Allah je tahu berapa juta gallon air mata ni melimpah berdoa agar..
“…diberikan istiqomah bab tudung ni. Berapa bamyak sujud taubat saya dah buat tapi tetap tak dapat nak istiqomah juga.
“Tapi i tak pernah la menyerah dalam jihad ni. I will cari jalan juga nak pastikan i boleh berjaya bab aurat ni,” tulisnya dalam satu hantaran di laman Instagram semalam.

Erin meluahkan perkara itu selepas terdapat individu mengkritik penampilan berhijabnya yang ‘on and off’ menerusi sekeping foto di InstaStory.

“Kejap pakai, kejap tak. Ramai mendoakan yang terbaik tapi diri sendiri juga tak berubah. Buka (hijab) jelah sis, tak payah cover-cover dah. Jadi hipokrit pula kang,” komen individu tersebut.

Sementara itu, Erin juga berharap bakal suami dapat membimbing dirinya ke arah lebih baik  selain mengakui tidak mengambil peduli sekiranya digelar sebagai hipokrit.

“Tengok la kot future hubby i boleh tolong guide & jadi asbab i tutup aurat. Biar la orang nak kata hipokrit pada i…
“…tak salah i jadi hipokrit pada orang2 yang jenis nak judge orang ni asalkan i tak hipokrit pada orang2 dunia sebenar i,” tulisnya lagi.

Dalam masa sama, ibu tunggal kepada lapan anak itu menafikan tuduhan dia menggunakan ‘filter’ bagi menghasilkan wajah putih berseri sehingga ada golongan wanita berasa ‘bitter’.

“Ramai awekz bitter insecure dengan achik (dirinya) rupanya. Jangan la bitter achik dah tua bagi la achik happy2 dengan life achik sat aihh hampa ni pun.
“Achik tak pakai filter pun cuma camera telefon bimbit achik ni ja camera dia ada pemanis sikit,” katanya.

Sumber: Instagram @drholisw

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement